Semimaratonul „BIZERE” a ajuns la a III-a ediție

by Andreea Radu

Asociația Turism Alternativ, Remat MG și Primăria Comunei Frumușeni vă invită la evenimentul sportiv și cultural „Semimaraton Bizere”, ce se va desfășura sâmbătă, 7 octombrie, în Frumușeni.

Pornit la drum în anul 2014, evenimentul se află anul acesta la cea de-a treia ediție. Evenimentul organizat de către Remat MG SA și Primăria Comunei Frumușeni, cu sprijinul Asociației Turism Alternativ, le oferă activități atât iubitorilor de mișcare, cât și celor care preferă să stea în fața scenei și să asculte muzică live.

Vor fi trei curse – Cros începători (2,4 kilometri), Cros avansați (12 kilometri) și Semimaraton (23,7 kilometri). Înscrierile pentru cele trei curse se pot face on-line, pe www.turismalternativ.ro/bizere și la sediul Remat MG de pe Câmpul Liniștii FN, până joi, 5 octombrie, ora 16. Se vor putea face înscrieri și la fața locului, sâmbătă dimineața, la Frumușeni.

Având o tematică medievală, evenimentul ce se va desfășura în vecinătatea sitului arheologic „Mănăstirea Bizere” din localitatea Frumușeni le va oferi participanților, pe lângă cele trei curse sportive, și evenimente culturale. Este vorba despre o expoziție de desen cu tematică medievală, la care participă elevi ai mai multor școli din județ, dar și o serie de recitaluri de excepție.

Pentru participarea la cursa de 2,4 kilometri nu se percepe taxă de participare, însă la cursele de 12 și 23,7 kilometri se percep taxe de înscriere în valoare de 30, respectiv 50 RON. Asta, însă, până la data de 5 octombrie, ora 16:00, urmând ca înscrierile efectuate în ziua concursului vor avea o suprataxă de zece lei.

Vor urca pe scena de la „Bizere” cei din ansamblul cu același nume, din Frumușeni, Ale&Fly și cei de la cunoscuta trupă de muzică medievală – Lupus Dacus. „Staroste” al întâlnirii va fi Kristian Varjasy.

Înscrierile la fața locului se vor face între orele 8:00 și 9:00, urmând ca de la 10:00 să se dea startul probelor de 12, respectiv 23,7 kilometri, iar de la ora 12:00 Crosului pentru începători, de 2,4 kilometri. Programele artistice vor începe după amiază, iar după lăsarea serii, petrecerea se va muta în jurul unui foc de tabără pregătit de organizatori.

Facebook Comments