Programul Expoziției de știință interactivă Laborator

by Dana B.

În cadrul Expoziției Științele Naturii/Complexul Muzeal Arad se va deschide expoziția de știință interactivă ”Laborator”, adresată copiilor cu vârste între 6 și 12 ani, în perioada 16-28  octombrie, 06-25 noiembrie 2017. Expoziția vine în întâmpinarea cadrelor didactice cu o propunere pentru activitate didactică sau pentru implicarea în activități de educație nonformală, extrașcolară.

”Mulțumită reacțiilor și a aprecierilor celor peste 100.000 de vizitatori care au participat la această expoziție organizată la București, Cluj, Iași și Timișoara, aducem și în Arad aceasta experiență destinată în special elevilor claselor primare. Prin aceasta dorim să le oferim posibilitatea de a interacționa în mod practic cu legi, fenomene și concepte din biologie, fizică și chimie”. – Monica Sandu, organizator Expo Laborator Timișoara.

Ce este Laborator?

Laborator este expoziția de știință interactivă special gândită pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani, un loc în care să îi atragem către știință, să îi motivăm să rămână în permanență curioși să descopere cât mai multe lucruri noi despre lumea înconjurătoare.

Conduși de ghizi special pregătiți copiii vor trece prin fiecare dintre cele trei zone ale exploziției. În zona de biologie vizitatorii vor afla curiozități despre corpul uman și vor analiza la microscop celule și corpuri din lumea vie, ca mai apoi în zona de chimie să observe și să înțelegă experimente și reacții surprinzătoare.

În zona de fizică cei mici vor vedea cum se formează fulgerele cu ajutorul generatorului Van de Graaff, vor învăța să calculeze timpul cu pendulul gravitațional, vor vedea cum zboară avioanele prin ilustrarea principiului Bernoulli, vor învăța să ridice greutăți cu ușurință cu ajutorul scripeților. De asemenea copiii vor putea înțelege principii și legi din fizică precum magnetismul, giroscopul, electricitatea sau roțile dințate.

Un  tur ghidat durează aproximativ 50 de minute,

acestea se desfășoară din oră în oră în intervalul 09:00-13:00 (sau alte ore daca este cazul),

de luni până vineri.

Pentru grupuri de elevi este necesară programarea prealabilă

tel. 0760 241 115

Mai multe informații despre expoziție puteți gasi pe pagina de facebook:

https://www.facebook.com/expolabarad

Expoziția Științele Naturii/Complexul Muzeal Arad – Piața George Enescu nr. 1

(intrarea dinspre Parcul Copiilor)

16-28 octombrie, 06-25 noiembrie 2017 / Luni-vineri – 09.00-13.00

Prețul unui bilet: 12 Ron (adulții insoțitori de grupuri au acces gratuit)

 

Facebook Comments