PRIMARUL ZĂBRANIULUI: „DECIZIA ANI ESTE O PROSTIE“

by Cosmin Mihuta

Agenţia Naţională de Integritate dă în ultimele săptămâni decizii din ce în ce mai ciudate. În timp ce politicienii grei ai Aradului nu păţesc nimic, deşi sunt depuse plângeri pe numele lor de ani de zile, în schimb mai mulţi primari au fost declaraţi incompatibili în ultimele săptămâni, pentru fapte inexistente. Este inexplicabil cum primarul Gheorghe Falcă nu este declarat în conflict de interese, deşi a promovat nenumărate hotărâri prin care se aprobau PUZ-uri realizate de firma familiei, Pro Arhitectura. De asemenea, la fel de inexplicabil este lipsa de reacţie a ANI în cazul Pistru, care în timp ce era vicepreşedinte CJA făcea afaceri cu Compania de Transport Public, unde CJA este acţionar.

În schimb, ANI se ocupă de tot felul de cazuri fără obiect, ultimul fiind cel al primarului Marian Toader de la Zăbrani, căruia i-au căutat şi averea copilului, care a decedat la două săptămâni de la naştere. „Nu pot să înţeleg ce se întâmplă la ANI, mai ales după experienţa tristă, când m-au întrebat despre averea copilului meu, decedat la două săptămâni de la naştere. Acum, am primit o decizie că aş fi fost incompatibil, ceea ce mi se pare o prostie. ANI susţine că m-aș fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada  02 decembrie 2011 – 08 aprilie 2014, întrucât am deținut simultan funcțiile de primar și titular al Întreprinderii Individuale Toader Marian „First”. Am depus actele doveditoare la ANI că acea întreprindere nu a funcționat niciodată, nu a avut activitate, nu a realizat venituri. Acte eliberate de ANAF. În zadar, văd că cei de la ANI nu au ținut cont de aceste acte și au dat o decizie de neînțeles, pe care o voi ataca în instanță“, susține Marian Toader.

Iată, așadar, cu ce se ocupă cei de la ANI. În loc să ancheteze afacerile grele ale unor politicieni grei, ANI se ocupă de întreprinderi individuale care nu au avut niciodată activitate. Iar acest caz nu este primul de acest gen, fiind nenumărați primari din județul Arad care au de suferit din cauza unor decizii asemănătoare.

 

IMG_5678

Facebook Comments