PRAJITURA CU CAFEA SI CREMA DE VANILIE

by Paula Craciun

Ingrediente

Pentru blatul 1
3 ouă
3 linguri zahăr
3 linguri făină

Pentru blatul 2
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
1 lingură cafea măcinată fin
2 linguri cafea concentrată

Pentru cremă

3 gălbenuşuri
500 ml lapte
3 linguri amidon
100 g zahăr pudră
1 esenţă de vanilie
200 g unt
100 g gem de căpşuni

Pentru decor
2 linguri cafea măcinată fin
boabe de cafea

Cum se prepară

Pentru blatul 1 se bat albuşurile spumă cu zahărul, apoi se adaugă treptat gălbenuşurile şi făina, se toarnă compoziţia într-o tavă şi se coace la foc potrivit 25 de minute.
Blatul 2 se pregăteşte la fel ca primul, numai că în compoziţie se adaugă cafeaua măcinată şi cea concentrată, apoi se coace la foc potrivit 35 de minute. După ce s-a răcit,
se taie în două. Pentru cremă, se amestecă laptele cu gălbenuşurile şi cu amidonul şi se fierbe totul, pe foc mic, până se îngroaşă, apoi se lasă la răcit. Se freacă untul spumă
cu zahărul, apoi se adaugă lingură cu lingură în compoziţia de lapte. Se pune esenţa de vanilie, se omogenizează şi se dă crema la rece. Peste blatul 1 se întinde gemul, apoi un
sfert din cremă. Se acoperă cu o parte din blatul cu cafea, se întinde o treime din cremă şi se aşază a doua parte de blat cu cafea. La final, prăjitura se îmbracă şi se decorează cu crema rămasă. Prăjitura cu cafea şi cremă de vanilie se pudrează cu cafea şi se decorează cu boabe de cafea.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Facebook Comments