Nereguli grave la proiectul de regenerare urbană! Deșeurile dispar ca prin minune

by Cosmin Mihuta

Primăria Arad derulează pe repede înainte proiectul de regenerare urbană cu bani împrumutați de la BERD, nu cu fonduri europene așa cum se laudă primarul Gheorghe Falcă. De ce pe repede înainte ? Foarte simplu, suntem în plină campanie electorală, iar PNL Arad are mare nevoie de voturi, președintele Falcă sperând ca prin aceste șantiere deschise în tot orașul să se oprească din căderea liberă, electoral vorbind.

Proiectul fiind realizat în grabă, apar tot felul de nereguli, despre unele am vorbit, cum ar fi tăierea copacilor  sau distrugerea spațiilor verzi dintre blocuri sau realizarea unei parcări pe un teren care este concesionat unei firme de către CLM. Despre altele vom vorbi astăzi. Și anume, despre deșeurile care rămân în urma șantierelor, de la betoane, la pământ, resturi vegetale și așa mai departe. Toate aceste deșeuri, conform contractului, ar trebui duse într-o anumită zonă, din Vladimirescu, de către firma care execută lucrările. Numai că, spun unele surse din Primăria Arad, acest lucru nu s-a întâmplat, iar printre documentele depuse la primărie nu apar și cele privind transportul deșeurilor. Un lucru extrem de grav având în vedere volumul mare de deșeuri rezultat în urma amenajării zonelor dintre blocuri.

Sursele noastre susțin că firma a găsit o soluție care să ocolească prevederile legale și anume, transportă aceste deșeuri pe unele terenuri private din municipiu, în urma unor înțelegeri cu proprietarii acestor terenuri. Nu mai spunem că deșeurile se transportă, conform surselor noastre, la grămadă, cum s-ar spune, printre ele aflându-se și deșeuri periculoase.

Se pare că reprezentanții firmei care realizează această lucrare se cred într-o țară bananieră și nu în Uniunea Europeană, din moment ce își permit să încalce legislația prin tăierea copacilor, distrugerea spațiilor verzi și acum prin depozitarea deșeurilor pe unde îi taie capul. Poate domnii de la Garda de Mediu se sesizează și vor lua măsuri, așa cum au făcut-o și în cazul copacilor, iar firma va fi obligată să intre în legalitate.

Facebook Comments