Primăria Arad ridică o parcare în Piața Soarelui, deși aceasta e concesionată de SC TOP

by Cosmin Mihuta

Primăria Arad realizează o parcare etajată în Piața Soarelui, piață demolată anul trecut, deși zona respectivă este concesionată unei societăți comerciale aflată în subordinea CLM. Marți dimineața, în zonă se lucra de zor, se turnau stâlpi de beton, se spărgea ce a mai rămas din fundația fostei piețe, totul la marginea legii, pentru că Primăria Arad a concesionat acel teren către SC TOP SA, încă din 2001, iar contractul este în vigoare.

Faptul că pe acel teren se investesc sume imense, deși este dat în concesiune unei societăți comerciale (aparținând CLM Arad), reiese și dintr-un proiect de hotărâre ce se află pe ordinea de zi a ședinței CLM de miercuri, care vizează tocmai rezilierea contractului cu SC TOP, privind Piața Soarelui.Proiectul vizează abrogarea Hotărârii nr.144/2005 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind transmiterea în administrarea SC „Târguri, Oboare și Piețe” SA Arad a „Pieței Solare” și  rezilierea, prin acordul părților, a Actului adițional nr.3/27.10.2008 la Contractul de concesiune nr.7/2001 încheiat între Municipiul Arad, în calitate de concedent și SC Târguri, Oboare și Piețe SA, în  calitate de concesionar.

Ar fi interesant să ne explice responsabilii din Primăria Arad cum au putut să demareze lucrări pe un teren care este dat în concesiune și ce se va întâmpla dacă, de exemplu, miercuri, consilierii locali vor respinge rezilierea contractului de concesiune ? Nu cumva înainte ar fi trebuit să rezilieze acel contract și abia apoi, pe un teren liber de sarcini, să fie realizată o investiție din bani publici ? Sau Primăria Arad e mai presus de lege, din nou ?

Facebook Comments