(FOTO) Regenararea urbană a lui Falcă distruge spațiile verzi dintre blocuri

by Florian Popa

Proiectului de regenerare urbană al lui Gheorghe Falcă i se potrivește mai degrabă numele de „degenerare urbană“, așa cum am mai arătat și cu alte ocazii, fiind un pretext numai bun pentru administrația liberală a municipiului de a tăia pomii din cartiere și a distruge spațiile verzi.

Asistăm zilnic, în cadrul proiectului, la tăiarea pomilor dintre blocuri, distrugerea spațiilor verzi și înlocuirea acestora cu obsesiile lui Gheorghe Falcă: asfalt, borduri, beton. Totul sub pretextul modernizării orașului, chiar dacă asta înseamnă distrugerea a tot ce e verde și un atac la sănătatea arădenilor.

Ultimul caz ne-a fost sesizat de către Vărșăndan Luminița, președinta asociației de proprietari Bloc 30, de pe strada Tunarilor. Președinta asociației ne-a sesizat în legătură cu „măcelul care se întâmplă acum în cartierul Alfa, dându-se vina pe proiectul de „Regenerare urbană“.

„După ce au terminat cu asfaltarea parcării și a trotuarelor s-au apucat să distrugă toate grădinile cu flori și gard verde ca să pună iarbă. Cum este posibil să distrugi un loc amenajat și întreținut de locatari și nu de Primăria Arad și să pui în loc iarbă, care oricum nu te mai interesează după ce ai semănat dacă a ieșit ceva sau nu“, spune Luminița Vărșăndan.

Ce fel de „regenerare urbană“ ne oferă Primăria Arad se poate vedea din imaginile de mai jos, care ne arată distrugerea spațiilor verzi din cartierul Alfa.

 

 

 

Facebook Comments