Cum îngrijești și depozitezi mobilierul pentru grădină?

by Andreea Radu

Poză de Pixabay de pe www.pexels.com

 

Atunci când se apropie sfârșitul sezonului cald, proprietarii de case își pun adesea întrebarea: „Cum să păstreze corect mobilierul de grădină în timpul iernii?” Mai exact, cum să pregătească mobilierul pentru perioada rece, să organizeze corespunzător locul de depozitare și să minimizeze daunele cauzate de vremea aspră de iarnă, astfel încât să se asigure că mobilierul va fi în stare bună și în sezonul viitor, fără a fi nevoie de înlocuire.

Află cum să îngrijești și să depozitezi mobilierului de grădină din diferite materiale în cele ce urmează

Pentru a te asigura că mobilierul tău de grădină, folosit pentru relaxare în aer liber, îți va fi de folos mult timp, este indicat să urmezi recomandările experților din domeniu. Iată câteva sfaturi în acest sens:

Îngrijirea corectă a mobilierului din aluminiu

Produsele din acest material nu necesită întreținere specială. Nu este de mirare că astfel de mobilier are o cerere destul de mare pe piață. Pentru a-l menține curat, este suficient să îndepărtezi periodic murdăria și praful de pe suprafața acestuia.

Recomandări privind îngrijirea mobilierului din ratan

Pentru curățare, folosește o cârpă umedă. Pentru pete mai persistente, poți utiliza produse speciale care sunt prevăzute pentru mobilierul din ratan. Evită folosirea periuțelor metalice, deoarece firele de sârmă pot deteriora fibrele materialului. Nu așeza vase fierbinți direct pe suprafața mobilierului din ratan. Este mai bine să utilizezi suporturi speciale care protejează suprafața mobilierului. În sezonul rece, este recomandat să depozitezi mobilierul din ratan în interior din cauză că materialul devine fragil în timpul înghețului. Protejează mobilierul de razele solare directe în zilele fierbinți de vară pentru a preveni decolorarea vopselei.

Pentru mobilierul din plastic

Îngrijirea și depozitarea mobilierului din plastic sunt relativ simple, deoarece acest material este durabil și ușor de întreținut:

–       Șterge mobilierul din plastic cu o cârpă umedă pentru a îndepărta murdăria și praful. Pentru pete mai persistente, poți folosi o soluție de apă caldă cu detergent moale. Asigură-te că ștergi bine cu o cârpă uscată la final.

–       Pentru a menține aspectul și strălucirea mobilierului de plastic pentru o perioadă mai lungă, utilizează produse speciale destinate acestui scop.

Regulile de îngrijire ale mobilierului din metal

Pentru a menține aspectul mobilierului din metal, este suficient să-l cureți de câteva ori pe an. Această întreținere periodică va contribui la păstrarea frumuseții sale. În timpul curățării, poți folosi detergenți slab alcalini. Asigură-te că eviți utilizarea bureților abrazivi, care ar putea deteriora suprafața. În același timp, evită să lași mobilierul în aer liber. În afara sezonului, este mai bine să-l depozitezi într-un loc uscat.

Curățarea mobilierului din aluminiu

Curățarea unui mobilier de grădină din aluminiu poate fi realizată cu apă din furtun. Pentru petele persistente, este indicat să utilizezi o soluție slab alcalină. Pentru prevenirea apariției ruginii, poți aplica un strat de vopsea sau lac anticoroziv.

Mobilier din lemn

Este important să știi că lemnul este un material „viu” – obiectele din lemn respiră, absorb umezeala și o pot elibera ulterior. Nu este surprinzător faptul că, în timp, pe suprafața mobilierului din lemn pot apărea crăpături, care ar putea afecta semnificativ calitatea și durabilitatea acestuia. De asemenea, trebuie să ții cont că acest material este susceptibil la mucegai și ciuperci.

Mobilierul din lemn este apreciat pentru rezistența, frumusețea și confortul său. Durabilitatea acestuia variază în funcție de tipul de lemn folosit în fabricație. În orice caz, este recomandat să stochezi mobilierul într-un loc uscat. Dacă vrei să integrezi acest material în decorul exterior, alege mobilier de grădină care corespunde preferințelor și nevoilor tale personale de pe hornbach.ro și bucură-te de durata lungă de viață a acestuia, fie că este vorba de lemn, aluminiu sau alt material.

Unde depozitezi mobilierul de grădină în afara sezonului?

Mobilierul de grădină se va depozita la adăpost sau acoperit cu huse speciale. În perioada dintre sezoane, este recomandat să păstrezi piesele într-un loc protejat de ploaie și vânt – ideal într-un spațiu bine ventilat și uscat. Este de preferat să nu înfășori mobilierul din lemn în plastic în timpul iernii – există un mare risc de apariție a ciupercilor și umflarea pieselor din cauza acumulării de umiditate.

Acestea fiind spuse, dacă vei ține cont de toate recomandările pentru îngrijirea mobilierului de grădină, fie că este din lemn, aluminiu, metal, plastic sau ratan, te vei bucura de acesta mulți ani. Este esențial să acorzi atenție îngrijirii adecvate a mobilierului în funcție de materialul din care este fabricat pentru a menține aspectul și funcționalitatea acestuia pe termen lung.

 

Facebook Comments