Preţurile metalelor preţioase au atins niveluri record în acest an

by Andreea Radu

Prețurile metalelor prețioase au cunoscut o creștere majoră miercuri, după ce datele din SUA despre inflație au sporit perspectiva pe termen scurt a reducerilor ratelor din partea Rezervei Federale. Prețurile aurului s-au stabilit miercuri la cel mai ridicat nivel din ultimele trei săptămâni, în timp ce argintul a atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, iar platina a urcat la un nou record din ultimul an, potrivit b1tv.ro.
Prețurile spot ale aurului s-au moderat ușor joi pentru a se tranzacționa în jur de 2.382 USD pe uncie la 13:25. Ora Londrei, după ce s-a stabilit la cel mai înalt nivel din 19 aprilie în sesiunea precedentă. Metalul galben a înregistrat în mod repetat maxime istorice în ultimele săptămâni.
Între timp, prețurile spot ale argintului s-au tranzacționat cu 0,5% mai mici, la aproximativ 29,54 USD pe uncie. Metalul prețios, uneori descris drept „vărul mai sărac” al aurului, a atins pentru scurt timp 29,73 USD miercuri pentru a înregistra cel mai mare nivel din februarie 2021.
Preturi platinei au fost cu 0,7% mai mari joi, la 1.077 USD pe uncie, extinzând câștigurile după închiderea sesiunii de miercuri cu peste 2,4% mai mult.
Strategii de la Saxo Bank au spus într-o notă de cercetare recentă că prețurile aurului ar putea testa în curând nivelul de 2.400 de dolari, argintul ar putea urca până la 30 de dolari, în timp ce platina are potențialul de a ajunge la 1.130 de dolari.

Facebook Comments