Cetăţean pakistanez cu document bulgăresc fals, prins într-un tren Inter-Regio la Curtici

by Dana B.
Please follow and like us:

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean din Pakistan care a încercat să iasă din România folosindu-se de un document de identitate bulgăresc fals, pe care  l-a cumpărat cu 4.000 euro.

 În data de 01.10.2017, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cu trenul Inter-Regio care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Budapesta, o persoană de sex masculin, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate bulgărească.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de fond şi formă ale unuia autentic, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean pakistanez,  Khan S., în vârstă de 27 de ani, solicitant de azil în România. În cadrul primelor cercetări, acesta a declarat că documentul prezentat îl are de la o persoană necunoscută, contra sumei de 4.000 euro şi a recurs la această metodă pentru că nu poseda o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen, dorind să ajungă în Franţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei şi i-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments