Alain Passard, cel mai bun chef din Top 100 mondial

by Dana B.

Bucătarul șef francez Alain Passard, care conduce localul laureat cu trei stele „Arpege” din Paris, a fost ales pe primul loc în clasamentul Top 100 chefi „la care trebuie să mergi neapărat” în 2017, potrivit unui sondaj realizat în rândul bucătarilor de specialitate de revista de „Le Chef”, relatează AFP.

Cea de-a treia ediție a acestui clasament la care au participat 534 de chefi deținători a două și trei stele Michelin din lumea întreagă, a fost organizată de ‘Chefs World Summit’, congresul gastronomic care se desfășoară la Monaco până marți 29 noiembrie.

Ales pe primul loc, Alain Passard, cunoscut pentru bucătăria sa bazată pe legume, îi succede lui Pierre Gagnaire (clasamentul pentru 2015) și Michel Bras (2016) , alți doi chefi francezi deținători a trei stele Michelin laureați ai precedentelor ediții și care anul acesta s-au clasament pe locul trei și respectiv patru.

Locul doi i-a revenit spaniolului Martin Berasategui pentru restaurantul său omonim deținător a trei stele din Lasarte-Oria, Țara Bascilor, desemnat doi ani la rând cel mai bun restaurant din lume potrivit Tripadvisor. Japonezul Seiji Yamamoto s-a clasat pe locul cinci (restaurantul Nihonryori Ryugin din Tokyo).

Mai mult de o treime din chefi sunt francezi în top 10 restrâns: Eric Frechon („Epicure” de pe strada Bristol, din Paris) s-a clasat pe 6 iar Emmanuel Renaut („Flocons de Sel” din Megeve), pe locul 9.

Olandezul Jonnie Boer („Librije” din Zwolle) ocupă locul 7, iar danezul René Redzepi (Noma din Copenhaga), locul 8, în timp ce spaniolul Joan Roca („El Celler de Can Roca” din Gérona) ocupă ultimul loc în acest top 10 restrâns.

Sondajul are în vedere desemnarea „celor mai buni cinci chefi internaționali pentru valorile lor profesionale, care creează o bucătărie obligatorie, la care trebuie să mergi neapărat”.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments