Viitorul lui Hagi e campioana României, la opt ani de la înfiinţare!

by Sorin Haut

Viitorul a câştigat în premieră titlul de campioană naţională la fotbal, sâmbătă, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), pe teren propriu, la Ovidiu, în etapa a 10-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal, ultima a sezonului.
Viitorul, echipă antrenată şi patronată de Gheorghe Hagi, a reuşit o performanţă istorică, graţie golului marcat de Gabriel Iancu (65), dintr-un penalty acordat în urma unui duel între Ionuţ Larie şi Florinel Coman.
Viitorul are acelaşi număr de puncte în clasament ca FCSB, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câştigând cu 3-1 pe teren propriu şi remizând la Bucureşti, 1-1.
Pentru prima oară în ultimii 39 de ani trei echipe au avut şanse la titlu înaintea ultimei etape, FC Viitorul, FCSB şi Dinamo.
FCSB a învins-o cu 3-0 pe CS Universitatea Craiova şi a ocupat astfel locul al doilea în clasament. După ce a marcat două goluri, atacantul Denis Alibec a încheiat meciul în galeria „roş-albaştrilor”, unde s-a dus după ce a fost schimbat.
Dinamo a remizat cu campioana de anul trecut, Astra Giurgiu, 1-1, în Ştefan cel Mare, încheind pe locul al treilea al podiumului.
FCSB, prin vocea patronului Gigi Becali, a anunţat la finalul meciurilor că va apela la TAS, datorită unui articol din ROAF. Roş-albaştrii susţin că departajarea, în cazul egalităţii de puncte, se face pe seama meciurilor directe din întreg sezonul, nu doar din play-off, caz în care FCSB are avantaj în faţa Viitorului şi astfel ar fi campioană.
Sursă: digisport.ro

Facebook Comments