Vești bune! S-au cerut 50 de saci de ciment pentru ”Casa lui Denis”, iar arădenii au înfăptuit o minune de Paște

by Dana B.

Veștile bune vin de la ”Casă pentru Denis”!

Și numai o simplă privire aruncată cu colțul ochiului spre evenimentele venite dinspre arădeni în ultima perioadă (câini torturați, porumbei uciși, crime, violuri, șicanări fără sens în trafic, gunoi aruncat la voia întâmplării, tâlhării, răutăți gratuite, hotărâri iresponsabile…), te-ai putea demoraliza atât de mult încât orice gând al unui viitor mai bun să fie și el ucis din fașă.

Nu și acum! Chiar în Săptămâna Mare, înaintea Paștelui, dădeam glas apelului făcut de niște arădeni cu fainoșag la purtător  care nu au rămas indiferenți la situația lui Denis, băiețelul de 4 ani din Zimandcuz părăsit de părinți și crescut de bunică în niște condiții care le punea viața în pericol amândurora.

50 DE SACI DE CIMENT! Atât a cerut Arpi Nistor, iar presa arădeană a început a da sfoară în țară pentru adunarea a 50 de arădeni cu suflet mare , dispuși să doneze cei 50 de saci, sub cupola aceluiași proiect: Casă pentru Denis!

Am primit cei 50 de saci de ciment… și mult mai multe! S-au întâmplat niște lucruri minunate! Oameni sufletiști au dat de cazul nostru, am primit oferte de ajutor pentru materiale de construcții, mână de lucru, tâmplărie pvc, instalații electrice, instalații sanitare, mobiler la comandă…”, avea să  comunice Arpi Nistor nu la mult timp după apelul făcut.

Arădenii au aflat, s-au mobilizat și au reacționat surprinzător de frumos! De la oameni simpli, la oameni de afaceri, poliție, pensionari, elevi, vecini, cunoscuți, necunoscuți, toți au rezonat și s-au unit în mod nevăzut  la adăpostul acestei fapte bune, încât, fiecare în parte și toți împreună au realizat ceva, poate, mult mai important decât ”Casa pentru Denis” a cărei ridicare este, de acum, doar o chestiune de timp… s-au unit Pentru și nu Împotriva a ceva.

Dacă vă întreabă cineva ”Ce faptă bună ai făcut?”, puteți spune liniștiți ,”Am ajutat ca Denis să aibe un acoperiș sigur deasupra capului!”. Nu am cuvinte să vă mulțumesc, a fost o săptămână epuizantă, dar magică. Am început prin a cere 50 saci de ciment, am primit mult mai mult. Acum avem în cont 28.217 lei.”, a scris în urmă cu ceva timp inițiatorul proiectului, Arpi Nistor.

Într-un Arad prăfuit, arădenii au reușit să își unească în așa fel gândurile bune, încât, chiar înainte și după Înviere să dea unii de la alții Lumina care de această dată va lua forma materială a unei case din care Denis va putea să ia un start normal în viață.

 

Facebook Comments