Arădeni cu fainoșag la purtător. Povestea băiețelului de 4 ani, părăsit de părinți și salvat de oameni cu suflet mare

by Dana B.

Nu mai departe de zilele trecute, relatarea unor fapte care nu făceau deloc cinste arădenilor și anume otrăvirea unor câini din Ineu, a atras după sine niște reacții despre care putem spune că cel puțin ne-au pus pe gânduri. Deși pentru orice om cu un minimum de empatie, o astfel de faptă ar fi atras cel puțin o zvâcnire de revoltă, totuși acuzele au început să curgă pe pagina noastră de Facebook, culmea, tocmai la adresa iubitorilor de animale, afirmându-se, printre multe altele, că ”pe noi ar trebui sa ne intereze ce se intampla cu populatia, varstnicii, bolnavii, padurile, animalele ucise de braconieri. Nu ca au fost gasite niste sarle moarte pe deal… Te comporti ca un american fara minte ca la aia pupatul cainilor pe sub coada este la moda….”

Dar cum viața nu întârzie niciodată a da răspunsul potrivit fiecărei acuzații lipsite de sens, iată că astăzi, culmea, avem în prim-planul unei povești foarte frumoase chiar doi dintre cei mai cunoscuți ”iubitori de animale” de pe plan local: Iasmina Moț și Arpi Nistor. Și numai la o simplă ”răsfoire” a postărilor de pe paginile de socializare ale celor doi, înțelegi că unii oameni sunt plămădiți efectiv ”altfel” și că pentru ei lipsa timpului, problemele personale, distanța sau vremea nefavorabilă nu stau niciodată în calea salvării câinilor nimănui.

Așadar, avem doi iubitori de animale care, astăzi, au dat suflet unei povești în centrul căreia se află la bun adăpost un băiețel de 4 ani din Arad. Undeva în imediata apropiere a jumătății lunii noiembrie a anului 2017, în mediul online, apărea următoarul anunț:

Am simţit durere, neputinţă şi tristeţe. Am găsit un băieţel timid şi frumos, care cu ochii în lacrimi se bucura că primea câteva jucarii şi nişte dulciuri. Am găsit o femeie senina, dar tristă, care nu îşi mai putea stăpâni lacrimile de fericire şi emoţie şi ruşine în acelaşi timp, care m-a îmbrăţişat călduros, dar plângând şi tremurând….Am văzut o bunică care deşi bătrână şi bolnavă nu şi-a abandonat nepoţelul cum a făcut propria mama. Este crunt. Acest om munceşte non-stop şi doarme împreună cu văcuţele în grajd şi este răcit mereu. Face asta pentru a putea avea un minim de trai. Dintr-un salar de 1.200 de lei trăiesc toţi trei. Va puteţi imagina….nu au curent, nu au apă, nu au lemne. Au doar o singură cameră, nu au gard la căsuţă… Vă rog din suflet să ne mobilizăm. Este e o poveste de viaţă dură, cruntă şi din păcate reală…Oricine îi poate ajuta cu oricât de puţin şi orice lucruri”, a scris Iasmina Moț pe pagina sa de socializare.

Așa avea să iasă la lumină trista poveste a lui Denis, băiețelul părăsit inițial de mamă, iar ulterior și de tată și care acum este crescut de bunica în vârstă de 70 de ani. Nu la mult timp după acel anunț, cazul a fost preluat de Arpi Nistor care și-a dat seama că soluția pe termen lung pentru Denis nu era doar asigurarea bunurilor pentru traiul zilnic ci salvarea din cămeruța modestă al cărei tavan stătea să cadă peste el și bunica lui. Așa a prins viață proiectul CASĂ PENTRU DENIS , un proiect care vine să sublinieze încă odată, dacă mai era nevoie, că atunci când îți pasă de ce este în jurul tău pur și simplu te implici activ, fie că vorbim de animale, natură sau oameni.

Vremea nu prea ne-a ajutat, dar sperăm cât de repede… să fiu realist aș zice maxim trei luni (până la finalizarea casei, n.r.). Avem nevoie și de donații, ni s-au donat patru metri cubi de bolțari și cărămidă. Au fost ploi, urmează să le aducem, se toarnă placă, urcăm cu zidăria, urmează planșeul și după planșeu se va putea – sigur va fi mult mai sigur decât în încăperea asta, îi putem muta în interiorul clădirii noi. Urmează acoperișul, finisajele… Firma de construcții s-a oferit să ne facă finisajele interioare gratuit”, a declarat, pentru cancan.ro, prietenul cel mai bun al lui Denis, Arpi.

Că miracolele se înfăptuiesc ori de câte ori oamenii sfințesc locul cu astfel de inițiative stă ca dovadă zâmbetul repus pe chipul acestui băiețel la care fiecare putem contribui prin donarea unei sume cât de mici în contul afișat mai jos.

P.S. Dacă în mod normal ingredientele de bază ale fainoșagului sunt piperul, ghimbirul și nucșoara, în cazul de față cu siguranță el este plămădit din dragoste, implicare și multă determinare.

 

 

Foto: cancan.ro

Facebook Comments