UN ROMAN SE AFLA PRINTRE PASAGERII AVIONULUI PRABUSIT IN SAHARA

by Florian Popa

Un român se numără printre cei 110 pasageri ai avionului companiei Air Algerie, care s-a prăbușit în noaptea de miercuri spre joi într-un loc încă neprecizat din deșertul Sahara în timp ce efectua un zbor între Ouagadougou (Burkina Fasso) și Alger, anunță agenția Reuters citându-l pe reprezentantul companiei Air Algerie în Bourkina Fasso.

Avionul de tipul MD-83 fusese închiriat de Air Algerie de la compania privată spaniolă Swiftair, iar cei șase membri ai echipajului sunt spanioli. Conform aceluiași reprezentant mai sus menționat, la bordul avionului se mai aflau cel puțin 50 de francezi, 24 de burkinabezi, 8 libanezi, 4 algerieni, 2 luxemburghezi și câte un ucrainean, belgian, un elvețian, un nigerian și un camerunez.

Autoritățile algeriene au confirmat prăbușirea avionului, dar fără să precizeze locul. Conform rutei și momentului dispariției de pe radare, care, conform diferitelor surse, s-a produs la o oră sau două după decolare, avionul s-a prăbușit cel mai probabil în Niger ori în regiunea Gao din Mali.

Ministerul francez al Apărării a anunțat anterior că două aparate Mirage 2000 dislocate în vestul Africii au fost ridicate de la sol pentru a căuta avionul dispărut.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments