TEATRUL DE MARIONETE DIN ARAD, PREZENT LA IZMIR INTERNATIONAL PUPPET DAY

by Andreea Radu

Cu ocazia aniversării a 10 ani de existență a ICR Istanbul, ‘Izmir International Puppet Days’ — unul din cele mai vizibile și de succes festivaluri de profil din Turcia onorează parteneriatul cu institutul român prin invitarea a trei companii de teatru românești cu nouă spectacole la ediția din acest an. ICR Istanbul sprijină participarea la Izmir si Antalya a Teatrului Țăndărică cu trei reprezentatii ale piesei de teatru ‘Parachutists’, a Lightwave Theatre Company din București cu două spectacole ale piesei ‘Lover Physics’ și a Teatrului de Marionete ‘Gepetto’ din Arad cu patru spectacole 3 D — piesa ‘Tovarășul de drum’ după Hans Christian Andersen.

Prezența celor trei companii de teatru de păpuși la ‘Izmir International Puppet Days’, este susținută de ICR Istanbul sub egida celebrării celor 10 ani de la înființarea institutului.

Festivalul de teatru pentru păpuși din Izmir se află la cea de-a 9-a ediție si se desfășoară în perioada 05-22 martie. În urmă cu trei ani ‘Izmir Internațional Puppet Days’ a fost ales al doilea că importanță la nivel european după festivalul internațional de teatru din Sarnafil, Franța. La ediția precedentă a Festivalului au participat nu mai puțin de 40 de trupe de teatru de păpuși și animație din toată lumea: Germania, Statele Unite ale Americii, Israel, Bulgaria, Belgia, Franța, Cehia, Olanda, Spania, Italia, Portugalia, Argentina, Canada, Rusia, Slovenia, Taiwan, Turcia, România, Grecia cu 42 de spectacole diferite. Spectacolele au fost montate de 147 de ori în 27 de săli de teatru din Izmir.

Facebook Comments