TARTA CU CARNE

by Paula Craciun

Ingrediente

Pentru aluat

400 g făină
200 g unt rece
2 ouă
1 praf sare
4 linguri lapte, opţional

Pentru umplutură

5 pulpe de pui dezosate
500 g ciuperci
6 căţei de usturoi
1 ceapă
sare
piper
ulei
1 ou bătut

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele și frămânți până când obții un aluat sfărâmicios. Dacă ți se pare că nu se leagă, adaugi și laptele. Frămânți bine, formezi o bilă pe care o înfășori în folie de plastic și o dai la frigider 30 de minute.

Între timp, prepari umplutura. Speli și tai mărunt pulpele de pui, la fel procedezi cu ciupercile, usturoiul și cu ceapa. Torni câteva linguri de ulei într-o tigaie și pui ceapa. O
lași să devină sticloasă și adaugi usturoiul. Potrivești de sare și piper și pui ciupercile. Aştepţi să se evapore apa lăsată de ele și adaugi carnea de pui. O ţii până când se rumenește și o dai deoparte.

Scoți aluatul, îl împarți în două, și o bucată o întinzi în tava de tartă, tapetată în prealabil, având grijă să îmbraci și pereții. Înțepi aluatul din loc în loc și torni umplutura.

Între timp, prepari umplutura. Speli și tai mărunt pulpele de pui, la fel procedezi cu ciupercile, usturoiul și cu ceapa. Torni câteva linguri de ulei într-o tigaie și pui ceapa. O
lași să devină sticloasă și adaugi usturoiul. Potrivești de sare și piper și pui ciupercile. Aştepţi să se evapore apa lăsată de ele și adaugi carnea de pui. O ţii până când se rumenește și o dai deoparte.

Scoți aluatul, îl împarți în două, și o bucată o întinzi în tava de tartă, tapetată în prealabil, având grijă să îmbraci și pereții. Înțepi aluatul din loc în loc și torni umplutura.

Întinzi cealaltă bucată de aluat, o înţepi din loc în loc, acoperi cu ea tarta și o ungi cu oul bătut. Dai tava la cuptorul încins și o ții până se rumenește.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Facebook Comments