TABARA SOCIAL-EDUCATIVA PENTRU ELEVI SI STUDENTI LA CASOAIA

by Florian Popa

Cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc tabăra social-educativă pentru elevi și studenți  „Hristos în mijlocul nostru”, în stațiunea montană Căsoaia, județul Arad, în perioada 7-11 iulie 2014, după cum ne-a precizat Arhim. Teofan Mada, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului – Coordonator al Proiectului.

Aproape două sute de tineri și tinere s-au bucurat de programele și activitățile derulate de organizatori, care au avut ca scop promovarea valorilor socio-moral-creștine în rândul tinerilor proveniți, în special, din liceele Județului Arad, dar și din Județele Timiș, Hunedoara, Cluj și Bihor.

Obiectivele propuse s-au realizat printr-o diversitate de activități care au avut drept scop formarea caracterului socio-moral al tinerilor, construirea încrederii în sine, în semeni și în Dumnezeu, stimularea creativității și depășirea unor probleme de relaționare cu care se confruntă tinerii, în special cei proveniți din medii defavorizate. Activitățile principale au constat în discuții și comentarii asupra unor teme contemporane, în organizarea de cateheze, de vizite la obiectivele religioase și culturale din zona stațiunii Căsoaia, de un concurs de interpretare muzicală, (intitulat – Vocea Căsoaiei, la care au participat patru interpreți și patru formații, dintre elevii talentați ai taberei), a unor workshop-uri de cunoaștere și autocunoaștere sau cu tematică specifică, a unor jocuri în aer liber și a unor concursuri sportive (fotbal, badminton, atletism – care au fost premiate cu premii ce au constat în abonamente la sălile de sport din Arad sau la bazinul de înot).

Trebuie sa subliniem faptul că toți cei care au câștigat o secțiune a vreunui concurs artistic vor primi o excursie de o zi gratuită la Băile Felix, excursie în care vor vizita și câteva mănăstiri din județul Bihor. De asemenea, se va acorda și un premiu de excelență, pentru taberele organizate în acest an, și va consta la un sejur de șase zile în Grecia, pentru o persoană ce reflectă preocupări de cunoaștere a ethosului ortodox. Pe lângă aceste premii, toți participanții au primit două icoane cu Maica Domnului de la Schitul românesc Podromou (Muntele Athos), una mică și una mare în format A2, o minge de volei, o carte, o șapcă pentru protecția solara și mai multe rechizite școlare și bunuri de uz comun. La reușita acestei tabere și-au dat concursul Pr. Pantelimon (Mănăstirea Oașa), Părintele Petru Ursulescu, Părintele Ioan Lazăr (Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea”, Arad), Florin Koller, Ana Maria Jitea, Gabriel Izbinsky (Liceul pedagogic, Arad), actrița Georgiana Popan și mulți alții. Prin activitățile care s-au organizat în tabără s-au deschis noi orizonturi pentru o relaționare cât mai sănătoasă între tineri și noi prietenii între participanți. In final, dorim ca pe viitor să continuăm și să extindem aceste activități și în alte contexte.

 

Sursa: basilica.ro

Facebook Comments