PROIECTUL“ FAMILIES IN NET“ A AJUNS LA FINAL

by Paula Craciun

Sub coordonarea Ministerului Justiției din Italia, Fundația Pro Prietenia Arad, în parteneriat cu Servicul de Probațiune Arad, C.U.R.S. – University Company for Social Research, Istituto Psicoanalitico per le Ricerche Sociali (I.P.R.S.), Family Rights Group, European Regional Framework for Co-operation, Christliches Jugenddorfwerk (CJD) Hamburg + Eutin (Christian Asscociation of Youth Villages Hamburg – Eutin) și Consensus Association au implementat, în perioada 2013 – 2014 proiectul Families In Net (FINE), finanțat de Comisia Europeană prin Programul Prevention of and Fight Against Crime 2007-2013.

Families In Net – Familii în rețea (FINE) a fost un proiect de 18 luni, care și-a propus să răspundă necesității practicienilor din domeniul delincvenței juvenile de schimb de informații și dezvoltare cu privire la formarea practicilor axate pe integrarea familiilor tinerilor aflați în conflict cu legea (sau aflați în situații de risc) în procesul de reabilitare al acestora, cu un accent special pe parteneriate publice-private. Implementat în șase țări ale UE (Italia, Germania, Grecia, România, Spania și Marea Britanie), și coordonat de Departamentul de Justiție Juvenilă din cadrul Ministerului Italian de Justiție, FINE are ca obiectiv general îmbunătățirea capacității sistemelor de justiție juvenilă din întreaga Europă și al actorilor asociați acestuia, prin utilizarea eficientă a bunelor practici consolidate, concentrate în jurul familie. Mai precis, FINE recunoaște necesitatea schimbului de informații și dezvoltarea de bune practici în domeniul familial, în special prin accesul la formare. Având în vedere că lucrul axat pe familii este adesea nestructurat și fragmentat, scopul este de a oferi practicienilor acces mai mare la formare în utilizarea practicilor eficiente axate pe familie.
Tot în cadrul proiectului, Fundația Pro Prietenia Arad, va organiza vineri, 28.11.2014, un seminar în vederea diseminării rezultatelor proiectului unde sunt invitați să participe specialiști din cadrul instituțiilor publice, ONGuri, studenți, masteranzi și voluntari care lucrează sau vor să se implice în domeniul reabilitării delincvenților juvenili sau al prevenirii acesteia.

Facebook Comments