Proiect de 5 milioane de euro pentru Moneasa. Se așteaptă cofinanțarea de la CJA

by Andreea Radu

Consiliul Judeţean Arad a organizat astăzi o amplă consultare publică despre viitorul staţiunii Moneasa. Au fost invitaţi să participe autorităţile publice de la Moneasa, primarul, viceprimarul, consilierii locali, parlamentarii de Arad, consilieri judeţeni, reprezentanţii mediului de afaceri din turism, agenţii de turism şi cele două universităţi arădene.

Cu ocazia acestei întâlniri, reprezentanții PSD au prezentat un proiect al Primăriei Moneasa, extrem de ambițios, pe fonduri europene, pentru care se așteaptă o cofinanțare din partea Consiliului Județean Arad. „Afirmam anul trecut că în 2016 s-au deschis public mai mult fronturi de discuţie, cu privire la strategia de dezvoltare a staţiunii Moneasa, fără însă a se atinge, din păcate, obiective concrete sau identifica surse de finanţare.

Vorbeam atunci despre faptul că o analiză mai profundă a PSD Arad releva necesitatea unei abordări integrate ce presupune utilizarea complexă a mai multor surse de finanţare în cadrul fiecarui proiect dedicat, fie că vorbim despre infrastructură, resurse umane sau echipament. Astăzi, am prezentat punctul nostru de vedere în cadrul dezbaterii de la Consiliul Județean privind strategia de dezvoltare a staţiunii Moneasa, cu accent concret pe un proiect ambițios al primarului Ioan Herbei, cu finanțare prin Programul Operațional Regional (POR). Proiectul, în valoare de 5 milioane de Euro, presupune modificări de substanță pe linie de infrastructură, ce merg de la reabilitarea aleilor pietonale și modernizarea radicală a căilor de acces la obiectivele turistice naturale și până la instalarea unor puncte Hot Spot Wifi în spațiile publice din stațiune.

M-a bucurat astăzi faptul că au fost prezenți la dezbatere investitorii privați din Moneasa, fără al căror suport stațiunea ar fi decăzut mult în ultimii ani datorită lipsei totale de interes investițional din partea conducerii liberale a CJA. Sper ca măcar acum conducerea Consiliului Județean să vină cu o co-finanțare la proiectul îndrăzneț pe care îl propune primăria Moneasa“, a declarat deputatul Florin Tripa.

Facebook Comments