Pentagonul trimite arme extrem de puternice în România: pot interveni inclusiv în Israel

by Adrian Pavel

Pentagonul își înarmează bazele de apărare antirachetă Aegis Ashore din România și Polonia, pentru a se asigura că arsenalul lor în creștere este în măsură să contracareze amenințările iraniene și rusești cu rachete balistice la adresa Europei… și posibil chiar amenințările la adresa Israelului.
O parte cheie a acestui proces implică un efort continuu de a produce, achiziționa și livra un număr mare de interceptoare Standard Missile-3 produse de Raytheon, din ce în ce mai capabile să urmărească amenințările cu mai multă precizie și să distrugă ținte cu rază mai lungă de acțiune. Sistemul SM-3 Block IIA, de exemplu, a demonstrat că poate intercepta ținte asemănătoare rachetelor ICBM în timp ce tranzitează din spațiu în zonele superioare ale atmosferei terestre și trec în faza finală. Testele au arătat că sistemul SM-3 Block IIA poate urmări și lovi rachete ICBM, așa încât înarmarea bazelor terestre de apărare antirachetă din Europa cu aceste interceptoare pare a fi o decizie logică și bine gândită, având în vedere capacitățile sistemului și mediul actual de amenințare.
Începând cu ani în urmă sub denumirea de European Phased Adaptive Array, un program menit să le ofere aliaților europeni un ansamblu de protecție mai mare față de rachetele iraniene din ce în ce mai precise și cu rază lungă de acțiune, amplasamentele de rachete terestre au evoluat până la punctul în care vor acoperi o arie mai largă de misiune. Amenințarea Iranului este în centrul atenției în acest moment, având în vedere războiul actual dintre Hamas și Forțele de Apărare Israeliene, știut fiind faptul că Iranul operează arme cu capacitatea de a atinge și ataca Israelul, precum și părți ale Europei, în funcție de arma folosită.

Pentagonul reacționează la amenințări

Ca răspuns, Pentagonul a adaptat tehnologii avansate de detectare radar și interceptoare de rachete pentru a proiecta o variantă terestră a sistemului de luptă Aegis, cu succes și cu o evoluție rapidă. Folosit în principal pe navele de război, Aegis este compus dintr-un sistem integrat de software, radar, control și comandă și control conceput pentru a identifica specificul amenințărilor, a stabili rapid traseele țintei și a lansa interceptorul necesar. Inserările tehnice în primul rând prin utilizarea de software avansat și actualizările la ceea ce Marina numește Baseline 10 Aegis au permis sistemului să îmbunătățească rapid și progresiv sensibilitatea radarului, urmărirea țintei și rețelele multidomeniu, scrie stiripesurse.ro.

Facebook Comments