Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic

by Andreea Radu

Șoferii trebuie să țină cont de un lucru foarte important în momentul în care achiziționează anvelope, indiferent că sunt de vară sau de iarnă. Un mare producător de anvelope avertizează șoferii să se gândească de două ori înainte de a monta anvelopele pe autovehiculele lor, susținând că în final acestea ar putea duce la costuri mult mai mari. Cu costurile de întreținere ale vehiculelor în creștere, șoferii caută trucuri de economisire a banilor, iar unii se îndreaptă către anvelopele ieftine din China.
Un șef de top al unui mare producător de anvelope, Emilio Tiberio, a tras un semnal de alarmă cu privire la compromisurile de siguranță ale acestor opțiuni ”prietenoase cu bugetul”. El a spus: „În ceea ce privește prețul, există o mare controversă. Prețul anvelopelor chinezești trebuie discutat. Dacă ne uităm la performanță, vedem că, atunci când vine vorba despre aspecte critice, precum frânarea, apar problemele.”
„Ele sunt atractive din perspectiva costului, dar majoritatea clienților pur și simplu nu sunt conștienți de calitatea lor”, relatează Express, citat de DailyStar.
Mecanicii unei companii de service și reparații auto din Regatul Unit estimează că diferența dintre anvelopele ieftine și cele scumpe poate fi de până la 320 de lire sterline, în special pentru mașinile cu roți mari.
Gary Powell, Managerul Tehnic al producătorului de anvelope, a subliniat că brandurile de anvelope de top investesc mai multe resurse în inovație pentru a reduce emisiile și a îmbunătăți eficiența.
Mai mult decât atât, acesta susține că toate anvelopele noi destinate mașinilor și furgonetelor trebuie să vină cu o ”etichetă a anvelopelor UE” aplicată pe ele.
Aceste etichete sunt asemănătoare cu clasificările energetice pe care le-ai găsi la gadgeturile din casa ta, oferind scoruri de la A la G pentru modul în care se lipesc de drum pe vreme umedă și impactul lor asupra consumului de combustibil a motorului.
Șoferii pot să descopere și cât de zgomotoase sunt anvelopele datorită acestor etichete, cu multe modele premium promițând o călătorie mai liniștită în comparație cu alternativele mai ieftine, scrie antena3.ro.

Facebook Comments