Aradul are viitor în tenisul de masă! Daria Măguran a luat bronzul național U15 la dublu, iar Maya Madar joacă semifinala de simplu!

by Sorin Haut

Vești excelente vin de la Campionatele Naționale U15 de tenis de masă, în desfășurare la sala de sport a Universității Aurel Vlaicu (Micălaca, str.Elena Drăgoi, nr.2-4). Clubul gazdă, CS Municipal Arad, și-a tăiat partea leului și a pus mâna pe două medalii: Daria Măguran a cucerit bronzul în proba de dublu feminin (foto principal), alături de Iarina Precup (CSM Cluj-Napoca), iar Maya Madar, la doar 12 ani, s-a calificat în semifinala probei de simplu, unde o va întâlni duminică dimineață, ora 9:30 (intrare liberă), pe principala favorită la titlu, stelista Andreea Băiașu, deja triplă medaliată cu aur, cu CSA Steaua, la echipe, dar și la dublu fete și dublu mixt! Componentă de bază a naționalei U13 – ea cucerind în acest an medalia de aur la Cupa României a acestei categorii de vârstă, după o finală cu colega de club, Iarina Trușculescu – Maya Madar a reușit trei victorii frumoase pe tabloul principal de simplu, 3-0 cu Emma Decsei și Patricia Toma și 3-1 la seturi cu Briana Cășuneanu. Asta după ce mai câștigase două meciuri și în grupele preliminare. O medalie superbă, pentru că Maya (foto text) are deja asigurat bronzul și o semifinală ce se anunță spectaculoasă mâine dimineață, cu Andreea Băiașu.

Madar – Băiașu, o semifinală pentru o medalie mai strălucitoare!

O ocazie de neratat pentru iubitorii tenisului de masă și ai sportului în general, de a susține o arădeancă ce promite să devină o junioară și apoi o senioară de mare valoare în tenisul de masă românesc, sport olimpic ce oferă talente pe bandă rulantă. Daria Măguran, componentă și a echipei de Superligă a CSM Arad, face și ea o competiție reușită, după bronzul de la dublu, ea avansând la simplu până în sferturi de finală, unde a cedat cu 3-0 la seturi în fața colegei de dublu, clujeanca Iarina Precup. Până în această fază, Daria a câștigat două meciuri, 3-0 cu Ștefania Verzea și 3-2 cu Alexandra Stoian. Madar a mai fost aproape de medalie la dublu fete, unde a avansat până în sferturi, iar la dublu mixt, ea și Măguran au avansat până în optimi. Cu toate rezultatele sportivilor arădeni, antrenați de Cristian Dodean, Andreea Fistyulof și Patriciu Muntean, dar și cu fotografii de la fața locului, vom reveni duminică.

Facebook Comments