Legea grațierii a fost retrimisă la Comisia Juridică

by Andreea Radu

Plenul Senatului a votat luni retrimtierea la Comisia Juridica a proiectului Legii Gratierii, in aceeasi zi in care aceasta comisia a dat un raport amplu cu multe amendamente admise, conform hotnews.ro. Retrimiterea a fost ceruta de PSD si ALDE dupa ce atat Liviu Dragnea cat si Calin Popescu-Tariceanu au afirmat ca prefera forma iniala a proiectului, cea a Guvernului, desi la comisia juridica au avut loc mai multe sedinte in care s-a discutat fiecare articol din acest proiect, inclusiv cu reprezentanti si institutiile judiciare.
Au fost 61 voturi „pentru” si 41 „impotriva”, precum si sapte abtineri.
„Cea mai buna varianta este sa plece din Senat cum vine de la guvern”, a spus Dragnea, dupa ce proiectul legii gratierii a primit un raport favorabil, cu amendamente, in comisia juridica din Senat, luni dimineata.
Seful PSD a anuntat si o reunire a Comitetului Executiv National al partidului, miercuri dimineata, de la ora 10.30, pentru a discuta initiativa de saptamana trecuta a lui senatorului Serban Nicolae privind gratierea faptelor de coruptie, apreciind ca acesta „a incurcat destul de mult lucrurile”.
Principala diferenta intre forma agreata la comisia juridica si forma initala a proiectului este ca aceasta din urma prevede gratierea pedepselor de pana la 5 ani in timp ce celalat prevede gratierea pedepselor de pana la 3 ani in intregime si scaderea cu trei ani din pedepsele de la 6 pana la 10 ani.

Facebook Comments