Kitsch-ul din Piața Avram Iancu ne costă 500.000 de lei. Nimic nu e prea scump pentru campania electorală

by Florian Popa

Primăria Arad, mai bine zis cei care conduc această instituție, nu contenește să ne surprindă an de an cu tot felul de evenimente care, culmea, se desfășoară exact în campaniile electorale, fie că vorbim de alegeri locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale.

În cele 30 de zile de campanie, Primăria Arad a reușit să „spargă“ câteva milioane de lei, pe tot felul de evenimente folosite de mai marii PNL pentru a-și face imagine, dar și pe lucrări pe repede înainte, care se vor dovedi a fi, ca de atâtea ori, unele de mântuială. Dacă săptămâna trecută, Primăria Arad a cheltuit 300.000 de lei, ca să-l prezinte arădenilor pe Rareș Bogdan, în această săptămână, mai aruncă 500.000 de lei pentru kitsch-ul (așa l-au numit cei care se pricep și au bun gust) din Piața Avram Iancu, denumit Festivalul Florilor FlorAr. Festival care anul trecut s-a desfășurat în perioada 1-3 iunie 2019, dar anul acesta a fost devansat, pentru a oferi arădenilor muzică, mici și bere la final de campanie electorală și chiar și în ziua alegerilor pentru Parlamentul European. O altfel de Ziua Vecinului sau Festivalul Berii 2019, un eveniment binevenit, care însă pe vremuri se organiza în iulie, nu în mai, ca să fie de folos în campanie electorală PNL.

Senatorul Mihai Fifor acuză jaful din bani publici la care asistăm de câteva săptămâni, la Primăria Arad, bani care sunt folosiți pentru campania PNL. „500.000 de lei din buzunarul arădenilor, pentru un pseudo-festival al florilor…Oare cât mai continuă jaful din banii cetățenilor? Dacă la suma aceasta adăugăm și cei 300.000 lei „sparți” săptămâna trecută pentru ca Falcă și gasca să aibă spectacol electoral, călcând în picioare un moment istoric al Aradului, constatăm că, în numai o săptămână, Falcă toacă 800.000 de lei, adică 8 miliarde de lei vechi, adică peste 166.000 de euro pentru campania sa electorală mascată. Mă întreb, retoric, desigur, oare câte s-ar fi putut face cu toți acești bani? Retoric, pentru că, oricum, pe Falcă, Cionca, Bîlcea, Geani nu îi mai interesează de ani de zile Aradul, ci doar propriile lor interese“, scrie Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Facebook Comments