INSPECTORII ANTIFRAUDA AU CONFISCAT PESTE 200.000 DE LITRI DE MOTORINA, LA NADLAC

by Florian Popa
Please follow and like us:
Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, supranumită DNA-ul Fiscului de către premierul Ponta, a anunţat marţi că a confiscat peste 216.000 litri de motorină. Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) au identificat în Nădlac (judeţul Arad), o staţie de distribuţie a carburanţilor şi un depozit de carburant unde erau stocate, fără autorizaţie, 216.876 litri motorină Euro 5, în vederea comercializării.Firma care deţine depozitul a fost amendată de inspectorii antifraudă fiscală cu 100.000 lei, fiind confiscată o cantitate de peste 216.000 litri de carburant. În plus, inspectorii au confiscat suma de 906.962 lei şi au suspendat pentru trei luni activitatea de comercializare a produselor energetice prin staţia de distribuţie a carburanţilor aparţinând firmei sancţionate.

Dintre cele opt rezervoare deţinute şi operate, având o capacitate totală de 387.288 litri, doar două rezervoare cu o capacitate totală de 59.900 litri erau conectate la aparatele de marcat electronice fiscale şi la sistemele de gestiune a stocurilor de la pompele de distribuţie a carburanţilor. Deşi societatea deţinea doar atestat de comercializare en detail motorină şi benzină, din verificări încrucişate a rezultat că reprezentanţii acestei societăţi comerciale au realizat vânzări en gross în valoare totală de peste 200.000 euro (906.962 lei), fără a deţine atestat în acest sens. Carburantul confiscat urmează să fie valorificat conform procedurilor legale.

În aprilie 2014, în localitatea Sălişte (judeţul Sibiu), inspectorii antifraudă fiscală au confiscat 393.294,4 litri motorină Euro 5 depozitaţi fără autorizaţie în vederea comercializării de către o altă firmă care ignorase obligaţia legală a atestării.

 

Sursa: gandul.info

Facebook Comments