În timp ce primarul Boc ia pulsul orașului său, Bibi al nostru probabil stă la umbră prin cabanele luxoase de la munte

by Adrian Pavel

Primarul Clujului, Emil Boc, a ieșit pe străzile orașului, în ciuda caniculei, pentru a verifica modul în care funcționează centrele de prim ajutor. Acesta a luat la pas toate centrele, discută cu cetățenii și se îngrijește ca toate lucrurile să meargă așa cum sunt și pe hârtie.

În schimb, unde îl vedem pe Bibi al nost? Nicăieri, așa cum nu l-am observat nici până acum, nici măcar ca primar. Probabil șade, doar șade… la umbră prin vreo cabană luxoasă de la munte. Sau în cazul în care se și gândește la ceva, atunci probabil e preocupat de cum va arăta la iarnă bradul de Crăciun.

„O nouă zi caniculară la Cluj-Napoca

Se anunță și pentru astăzi temperaturi ridicate în orașul nostru. Îndemnăm clujenii să ia toate măsurile necesare pentru a se proteja.
Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziția cetățenilor 4 spații unde se pot răcori și hidrata pe timpul caniculei. Punctele de distribuire a apei sunt amplasate în: stația CTP din zona Minerva (cartierul Mănăștur) , Piața Mihai Viteazul, stația CTP din Piața Mărăști și zona Operei Maghiare.
Reamintesc totodată că în zonele cu circulație intensă din oraș sunt amplasate 46 de cișmele de apă potabilă:
în Parcul central „Simion Bărnuțiu”, Parcul Rozelor, Piața Mihai Viteazul, Piața Unirii, Piața Avram Iancu, Piața Muzeului, Parcul Primăverii, dar și în parcuri, locuri de joacă sau alte zone din cartiere.
Câteva măsuri pentru a reduce cât mai mult disconfortul termic cauzat de temperaturile ridicate:
– să evităm ieșirea din locuință precum și deplasările inutile în perioadele cu temperaturi ridicate;
– să consumăm zilnic minim 2 litri de lichide – apă plată, ceai sau sucuri naturale;
– să evităm consumul băuturilor alcoolice, îndeosebi a celor spirtoase;
– persoanelor vârstnice li se recomandă să rămână în încăperi răcoroase și să evite ieșirile în oraș între orele 11:00-16:00;
– pentru prevenirea insolațiilor se impune supravegherea copiilor, evitându-se locurile de joacă expuse direct radiațiilor solare;
– se recomandă ca îmbrăcămintea să fie cât mai lejeră, deschisă la culoare;
– în scopul prevenirii aparițiilor focarelor de incendii este necesară verificarea și deschiderea luminatoarelor din podurile locuințelor;
– se interzice arderea necontrolată a resturilor vegetale și a miriștilor, precum și utilizarea focului deschis la distanțe mai mici de 40 metri față de locurile cu pericol de explozie (gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc.)”, scrie Emil Boc pe Facebook.
Facebook Comments