HITUL LUI TOLEA, DE SARBATORI: VINE DNA, VINE CA SA MA IA (VIDEO)

by Cosmin Mihuta

Dacă vă place circul, nu e nevoie să plătiţi bilet pentru a vedea un spectacol adevărat. Puteţi merge la o şedinţă a Consiliului judeţean Arad. Show-ul e asigurat, vă garantăm. Cel puţin în ultima şedinţă, de marţi, când interimarul Adrian Ţolea a făcut un adevărat spectacol, pe subiectul transformării Companiei de Apă în afacere de partid, așa cum sunt celelalte societăți ale Primăriei și CJA.

Încercarea lui Ţolea de a pune mâna pe Compania de Apă, despre care am vorbit pe larg într-un alt material, şi-a consumat marţi un nou episod, în şedinţa CJA, unde Ţolea a introdus un proiect prin care vrea să schimbe modul de administrare al Companiei de Apă. De fapt, Ţolea doreşte schimbarea conducerii şi numirea unor oameni care să răspundă la comenzi. Ce înseamnă comenzi pentru cei de la PDL ştie toată lumea, nu mai e nevoie să vă spunem. Dacă vă uitaţi la CET şi la situaţia dezastruoasă în care se află celelalte societăţi controlate de PDL, veţi înţelege despre ce este vorba.

Aşadar, în şedinţa de marţi, am avut parte de un adevărat spectacol pe acest subiect, cu interimarul Ţolea în rol principal. Fără să-şi dea seama, interimarul le-a oferit pe tavă celor de la DNA o groază de probe. Nici dacă ar fi fost denunţător n-ar fi lucrat atât de bine în favoarea oamenilor legii. Nu intrăm în detalii, fiindcă am risca să stricăm munca celor care încearcă să cureţe Consiliul judeţean de puroiul numit corupţie.

În zadar s-au chinuit consilierii judeţeni de la PSD, PNL, PP-DD să-i explice interimarului Ţolea că acţiunea nu este legală, că este nevoie de un acord al BERD, conform contractului cu Compania de Apă, pentru orice modificări în structura societăţii, că se pot pierde fonduri europene, că legea interzice amestecul CJA în conducerea companiei, că există contracte de management, încheiate în urma unor concursuri şi multe, multe alte lucruri care arată că acţiunea CJA nu are nicio bază legală. Totul a fost în zadar, fiindcă Ţolea avea planul stabilit (de către Falcă, să fim bine înţeleşi) motiv pentru care a şi refuzat să amâne proiectul (așa cum au propus și consilierii PDL), susţinând sus şi tare că-şi asumă această inițiativă. Foarte bună declarația publică cu asumatul, încă o probă pentru procurori.

La vot, proiectul a căzut cu brio, întrunind doar 14 voturi din 28. Adică, nu a obținut majoritatea. Cum se vede și din imaginile de mai jos, Țolea a reluat votul până când a obținut numărul dorit, făcând presiuni asupra consilierilor. Încă o dovadă pentru procurori, pe lângă presiunile făcute prin intermediul telefonului, în zilele premergătoare ședinței. Hai că deja dăm din casă, așa că ne oprim. Acum, interimarul susține că proiectul a trecut și probabil în seara de Crăciun are în plan să meargă la colindat la Compania de Apă, să se înscăuneze în biroul numărul 1. Numai că, ce nu știe Țolea (așa e dacă opt ani ai fost vicepreședinte pe probleme de scos muștele din birou), hotărârea e profund ilegală, din motive pe care nu le dezvoltăm, până nu primim un punct oficial din partea Prefecturii, pe care o sesizăm cu privire la acest proiect și modul în care s-a desfășurat ședința CJA. Numai dacă ne uităm la reluarea votului de 4-5 ori, pe sistemul Roberta Anastase, ne dăm seama că această hotărâre nu este legală. Iar reluarea votului e cea mai mică problemă, față de altele, care sunt mult mai grave. Dar, cum spuneam, despre aceste lucruri vom vorbi  după ce avem un puncte de vedere oficial din partea instituțiilor abilitate.

Până atunci, îi transmitem domnului Țolea să pună înapoi dopul sticlei de șampanie, asta în cazul în care nu vrea să strige „am înfrânt!“. Săracul Țolea e un demn urmaș al lui Mircea Geană, care s-a culcat președinte și s-a trezit șomer. Așa și cu interimarul nostru, care și-a chemat cățelușii (cățelușele) din presă și i-a dat jos prin ziare pe cei de la Compania de Apă. Mai un pic și ne trezeam cu Țolea la poartă să verifice contoarele de apă.

 

 

Facebook Comments