GASCA IN CRUSTA DE MIERE!

by Paula Craciun

Vrei sa inlocuiesti carnea de porc din meniul pentru Sarbatori? Nimic mai simplu. Uite o reteta delicioasa pentru o masa de vis.

Ingrediente

O gasca de maximum 3 kg, 4 clementine, un ananas, 2 mango, 6 napi, o lingura de ulei vegetal, o lingura de piper, 1,5 linguri de cardamom verde, sare.

Ingrediente pentru sos: 4 linguri de otet balsamic, o lingura de sos de soia, 3 linguri de miere lichida, sucul de la o clementina.
Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 de grade, pune toate ingredientele pentru sos intr-un bol si amesteca-le. Taie in doua clementine.

Pune gasca intr-o tava cu pereti inalti, presara piper pe ea si cardamom, sareaz-o, stropeste cu ulei si pune clementinele in tava.

Las-o asa timp de 3 ore si jumatate spre patru ore, stropind-o regulat cu suc din tava in timpul coacerii. Cu jumatate de ora inainte de a o scoate din tava, unge gasca cu sos de 3-4 ori.

Prepara garnitura in timp ce ai preparatul la cuptor. Curata ananasul si taie lamele de 2 cm grosime. Taie mango si napii in bucati de 2 cm grosime. Pune fructele si napii in tava, cu 20 de minute inainte de a scoate gasca din cuptor.

Gasca se serveste calda, cu fructele exotice drept garnitura.

Sursa: kfetele.ro

Facebook Comments