DAN VOICULESCU VA FI CERCETAT IN CONTINUARE SUB CONTROL JUDICIAR

by Florian Popa

Dan Voiculescu va fi cercetat în continuare sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de şantaj, după ce Tribunalul Bucureşti i-a respins, joi, cererea de ridicare a măsurii, dispusă de procurorii anticorupţie.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a respins plângerea făcută de Dan Voiculescu în privinţa măsurii controlului judiciar, luată în cursul urmăririi penale, decizia nefiind definitivă.

Hotărârea Tribunalului poate fi contestată, în cel mult 48 de ore, la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a judecat marţi contestaţia formulată de Dan Voiculescu în cazul măsurii controlului judiciar dispusă de procurorii DNA în noul dosar în care este cercetat pentru şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, unul dintre ei încheind cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro. Instanţa a amânat atunci pentru joi decizia în acest caz.

Dan Voiculescu a fost joi, înainte de decizia instanţei, la Poliţia Ilfov, unde trebuie să se prezinte conform obligaţiilor stabilite prin controlul judiciar.

Fondatorul Partidului Conservator a spus că vine în continuare la Poliţie şi face aşa cum au stabilit anchetatorii, precizând însă că are „şi alte treburi”.

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, începând din 3 iulie, faţă de Dan Voiculescu, pentru „şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (şapte acte materiale)”.

 

Sursa: mediafax.ro

Facebook Comments