CURA CU EXTRACT DE ORZ VERDE

by Cristian Dobre

Ne-am obisnuit sa le vedem drept componente importante in hrana cailor si a altor animale. Dar unele cereale au fost timp de mii de ani hrana pentru populatie, iar cercetarile privind compozitia chimica si efectele benefice ne-au facut sa reconsideram orzul si ovazul.

Orzul, de exemplu, contine vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), vitamina E, vitamina C, precum si saruri minerale de fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide si clorofila. Ceea ce l-a facut insa „celebru” este faptul ca, pana in prezent, reprezinta cea mai bogata sursa de superoxid dismutaza (SOD), enzima care intervine in inactivarea radicalilor liberi oxidril, care favorizeaza imbatranirea celulelor si aparitia bolilor.

Beneficiile orzului verde
O cura periodica cu preparate de orz verde are ca efecte:
– revitalizarea organismului prin aportul de proteine, vitamine, minerale, enzime,
– incetinirea procesele de imbatranire (prin efectul antioxidant puternic),
– cresterea rezistentei organismului la infectii,
– protejarea organismului de radiatiile electromagnetice, radiatiile solare, ultraviolete, poluare.

Pentru a beneficia de aceste efecte consumati extract de orz verde. Se administreaza cate o lingura de extract de 2 – 3 ori pe zi, diluat in 100 ml apa, in cure de 3 – 4 saptamani. Se pot face cure de intretinere de doua ori pe an (primavara si toamna) sau se poate asocia cu alte preparate fitoterapice, gemoterapice sau tratamentului medicamentos.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments