CONDIMENTE CARE AJUTA LA ABSORBTIA VITAMINELOR

by Paula Craciun

Dacă vrei să ai un stil de viață sănătos, este indicat să adaugi mai multe condimente în alimentația ta. Vezi care sunt condimentele care ajută la absorbția vitaminelor.

Sunt mii de condimente pe piață și toate au proprietăți benefice pentru organismul tău. Dacă știi cum să le combini, efectele lor se amplifică. Unul dintre avantajele condimentelor este că ajută la absorbția vitaminelor, potrivit theheartysoul.com.

Ce să pui în mâncare ca să ai vitamine

Condimentele pot fi crescute la tine acasă sau pot fi cumpărate din magazin, câtă vreme alegi variante bio. Piperul cayenne este, probabil, unul dintre cele mai sănătoase condimente, deoarece îi dă organismului putere să absoarbă vitamine. Când îl consumi în cantități mici, pereții stomacului se dilată, permițând stomacului să asimileze mai ușor mineralele și vitaminele. În plus, piperul cayenne este o sursă importantă de vitamina C și ar trebui inclus în alimentație de câteva ori pe săptămână

Lucerna este o altă plantă pe care ar trebui să o consumi, pentru a-ți ajuta organismul să absoarbă nutrienții pe care îi consumi într-o zi. Pe lângă toate acestea, lucerna conține vitaminele și mineralele de care corpul tău are nevoie. Este mai indicat să alegi germeni de lucernă, deoarece au un impact mai puternic asupra organismului, într-o perioadă scurtă de timp.

Chimionul ajută la absorbția vitaminelor într-un mod indirect. Relaxează pereții stomacului, făcându-l să acționeze mai eficient. Stomacul este responsabil pentru absorbția nutrienților, iar dacă funcționează bine, și corpul tău primește mai multă hrană. Chimionul conține și o cantitate mare de fier și magneziu.

Pelinul permite membranelor să transfere mai ușor vitaminele și mineralelor. Multe persoane iau suplimente cu pelin pentru a avea vitamine în corp.

De ce trebuie să iti ajuti organismul sa absoarba vitamine

De cele mai multe ori, organismul nu absoarbe nutrienți deoarece alimentele trec prea ușor prin tractul digestiv. Dacă un produs este digerat prea repede, nu mai rămâne timp pentru ca vitaminele și mineralele să ajungă în sistemul circulator și să fie distribuit spre organe.

Un alt motiv este că oamenii au o dietă săracă în nutrienți. Dacă nu mănânci ce trebuie, organismul nu are ce să absoarbă. Asigură-te întotdeauna că ai o alimentație bogată în vitamine și minerale și îți iei doza zilnică recomandată de nutrienți. Este, de asemenea, important să faci zilnic exerciții, pentru a avea un nivel optim de calciu și a menține nivelul de zahăr din sânge în limite nromale.

Cum îți dai seama că ai o lipsă de nutrienți

Lipsa de nutrienți poate persista luni de zile până când apar simptome care să te îngrijoreze. Dacă, însă, vrei să o depistezi la timp, este indicat să mergi la medic când suferi de oboseală persistentă sau când observi că ai unghii fragile și păr deteriorat. În alte cazuri, buzele sunt foarte crăpate, mai ales la colțuri, iar acest semn indică o lipsă de fier sau de vitamina B2. Nici diareea nu trebuie ignorată, pentru că semnalează o lipsă gravă de vitamine și minerale.

Sursa: unica.ro

Facebook Comments