CHITARISTUL ARADEAN TEO BOAR: „NU TREBUIE SA LASAM PRAFUL UITARII SA SE ASTEARNA PESTE TRAGEDIA COLECTIV“

by Andreea Radu

Chitaristul Teo Boar (Pasărea Colibri, Ioan Gyuri Pascu & The Blueworkers) consideră că un Memorial Colectiv este un simbol necesar și că o asemenea tragedie nu trebuie uitată.

AGERPRES: Cum priviți realizarea unui Memorial Colectiv, ca simbol împotriva uitării?
Teo Boar: Un Memorial Colectiv este un simbol necesar. Nu trebuie să lăsăm praful uitării să se aștearnă peste această tragedie.

AGERPRES: Cum vă imaginați acest Memorial Colectiv? Ar trebui realizat la locul tragediei sau în alt loc?
Teo Boar: Piața în care, de la tragedie încoace, a devenit un loc de pelerinaj și rugăciune, unde au fost depuse sute de mii de candele și de flori, ar fi un loc propice pentru amplasarea unui monument.

AGERPRES: Având în vedere situația spațiului în care își desfășura activitatea clubul Colectiv, cine și în ce măsură credeți că ar trebui să se ocupe de proiectarea și construcția unui Memorial Colectiv, inclusiv de găsirea resurselor financiare necesare: statul român sau organizațiile neguvernamentale?
Teo Boar: Ținând cont de vârsta fragedă a victimelor nefericitului accident, aș fi de părere că un concurs al studenților de la Arhitectură/Arte Plastice ar putea înțelege cel mai bine spiritul acestui memorial. ONG-urile s-ar putea implica în crearea acestui proiect, iar statul să le sprijine pentru punerea în operă.

AGERPRES: Ce motto credeți că ar trebui să definească acest Memorial?
Teo Boar: „Sfârșitul nu-i aici…” — așa cânta Florian „Moțu” Pittiș.

AGERPRES: Care considerați că ar trebui să fie cea mai importantă învățătură deprinsă după vizitarea Memorialului Colectiv?
Teo Boar: Cei care vor vizita acest loc ar trebui să plece cu un fior, o motivație, un spirit al responsabilității mai pronunțat și cu dorința de a avea grijă de semenii săi. Doar așa putem evita sau ieși teferi din situații nefericite ca acela de la Colectiv.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments