BASESCU: DUPA REDESCHIDEREA DOSARULUI MINERIADEI, O ARMATA DE PROPAGANDISTI M-A ACUZAT CA AM BLOCAT DOSARUL REVOLUTIEI SI AL MINERIADEI

by Paula Craciun

Fostul președinte Traian Băsescu a transmis vineri un nou mesaj peFacebook cu privire la redeschiderea dosarului mineriadei din 1990.

Traian Băsescu a scris că după anunțul privind redeschiderea acestui dosar ”o armată de propagandişti” l-a acuzat că el a fost cel care a blocat dosarul până acum.

”După decizia ÎCCJ de redeschidere a dosarului 13-15 iunie ’90 o armată de propagandişti s-a repezit pe televiziuni, radiouri şi în mediul virtual să acuze că eu am blocat şi dosarul revoluţiei şi dosarul mineriadei din 13-15 iunie”, a notat Băsescu.

De asemenea, fostul șef al statului a subliniat că, pe parcursul mandatului său, niciunul dintre cei procurorii generali nu a precizat vreodată că nu le-a cerut niciodată să închidă dosarele.

”În cei 10 ani de mandat au fost trei procurori generali: Ilie Botoş (nu l-am numit eu), Laura Codruţa Koveşi şi Tiberiu Niţu. Nici unul dintre ei nu a găsit resursele morale să spună, „nu este adevărat, preşedintele Băsescu nu ne-a cerut niciodată să închidem dosarele, aceasta a fost o decizie a procurorului X cu următoarea motivaţie…..”. Altfel oameni extrem de sensibili care la orice cuvânt rostit în spaţiul public cer CSM să le apere reputaţia”, a mai scris Băsescu.

”Orice eforturi ar face, şi cu adevărat le face, justiţia nu va fi pe deplin credibilă pînă cînd nu va da o soluţie celor două dosare”, a conchis fostul președinte.

Sursa: b1.ro

Facebook Comments