Arădeanca Alexandra Timar și fabrica de zâmbete pentru Crăciun. A început campania ”Adoptă o scrisoare!” și ”Crăciun pentru bunici”

by Dana B.

Oare vine ”Moș Clășun”? Întrebarea întrebărilor și emoția emoțiilor celor mai cele dintre cele mai cele!

Și chiar dacă pruncii din povestea noastră abia au expediat scrisorile către ”Moș Clășun”, ”Moș Crăciun” sau ”Dlagă Moșule”, aflat-am din sursă sigură că VINE! Cum am aflat? Greu! Și asta pentru că în Lumea Moșului chiar nu poți intra așa după bunul plac, dar și când reușești a intra, afli că, de la an la an, Moșu are criterii dintre cele mai surpinzătoare pentru alegerea spiridușilor, stabilirea ierarhiilor… ce să mai, inginerie curată! De exemplu, pentru Crăciun 2018, Moșu s-a gândit ca din zonele de unde steluța bunătății și a implicării necondiționate strălucește mai tare, mai frumos și mai colorat să își aleagă Spiridușii-Șefi, urmând ca mai apoi, după același criteriu al strălucirii steluței, să le rânduiască spiriduși mai mici care să îi ajute.

Ei bine, se pare că, din zona noastră, o steluță a captat de ceva vreme atenția Moșului suficient de mult încât să îi ofere postul de Spiriduș-Șef. Norocul nostru!

Așadar, Spiriduș-Șef cu drepturi depline este chiar Alexandra Timar. Știți voi, arădeanca noastră care s-a încăpățânat de atâtea ori să trimită copiii fără posibilități la școală și să pună zâmbete pe chipurile apăsate de grija zilei de mâine, ori de câte ori a putut. Și a putut  de multe ori!

”ADOPTĂ O SCRISOARE” și ”CRĂCIUN PENTRU BUNICI”

Cum vă spuneam, pentru ocuparea postului de Spiriduș-Șef steluța trebuie să strălucească intens și să fie colorată de multe gânduri și intenții dintre cele mai bune. Și putem intui cam cât de tare o fi strălucit steluța Alexandrei și numai văzând că pe lângă campania ”Adoptă o scrisoare” care vrea să facă fericiți peste 1.000 de copii, gândul ei s-a îndreptat și către Bunicii noștri și totuși ai nimănui, adăugând și campania ”Crăciun pentru bunici”. Pesemne că Bunica Măriuca, de acolo din înaltul cerului, o fi citit mai bine decât noi, cei atât de ocupați cu ale noastre, tristețea din ochii bunicilor nimănui mai ales în preajma sărbătorilor și tocmai de aceea a desemnat-o, alături de Moș Crăciun, pe nepoata ei să pună un zâmbet pe chipurile a cel puțin 500 de bunici… Da, totul e plin de magie în proiectul ăsta și… nimic întâmplător!

”ADOPTĂ O SCRISOARE” – Cum se procedează

Copiii trimit scrisorile Spiridușului-Șef, iar acesta, la rându-i, caută spiriduși magici care să ”adopte” una sau mai multe scrisori. Aceștia, după adoptarea uneia sau mai multor scrisori, pregătesc cadoul, verifică adresa centrului de colectare din zona lor, unde, fie le duc personal până în 17 decembrie, fie le expediază prin poștă până în data de 12 decembrie. Odată ajunse în centrele de colectare, Spiridușul-Șef se va îngriji ca acestea să intre în posesia Moșului pentru ca Marea Livrare de Crăciun să se desfășoare în grafic și fără incidente.

(!)Pentru detalii concrete, cercetați cu atenție afișul campaniei, postat mai sus!

AM CITIT SCRISORILE!

Ei cu mustrările de conștiință și dorințele, noi… cu râsul, uimirea, inima bucăți și emoția cât casa.

Vai! Vai! Vai! Da’ ce faci când te vezi față în față cu cea mai importantă coală de hârtie a anului și îți dai seama că ai fost nici prea prea, nici foarte foarte? Te faci așa ghemotoc de rușine și îți faci curaj: ”Moșule, eu știu că dumneata te pregătești de ziua cea mare: Crăciunul”…. și că eu am fost ”acceptabil de cuminte”, ”nici prea deștept și nici prea bun”, ”mă descurc binișor la școală, mai puțin cu matematica, că aia e grea rău” (de acord cu tine!), ”și mă mai cert cu frații mei câteodată”…. DAR, dacă ai putea, eu aș vrea ”un cadou, ce vrei tu, dar cu multe compartimente”, și….

Și de aici uimirea, emoția și inima bucăți.

Uimire? Normal, că nu e de ici de colo ca un copil 10 ani să ceară ”Iliada”, și mulți alții de vârsta lui, cărți pentru școală, caiete, penare, ghiozdane, radiere…

Emoție? Absolut firesc, pentru că altfel n-ai cum să atingi și numai cu privirea bogăția de suflet așternută pe hârtie… Bine, o altfel de emoție am transferat la unison și instant strict către Moșu, în cazul unei dorințe în fața căreia numai Dumnezeu știe cât s-o face de palid chiar Însuși Santa. Mesaj de la spiriduși: Descurc-o p’asta, Moșule: ”Unicorn adevărat, roz, care să meargă, să necheze și să aibă corn!”… și fie vorba între noi, tocmai câte o astfel de năstrușnicie ne-a subliniat faptul că scrisorile astea sunt exact ceea ce trebuie și venite exact din Universul lor.

Inima bucăți? N-ai cum altfel! Zeci de scrisori în care, chiar dacă la început și-au permis să viseze, să zicem la un telefon, o dronă, o jucărie aparte, în rândurile imediat următoare au coborât cu picioarele pe pământul propriei realități, punând pe listă ”dacă se poate” o pereche de pantaloni, un trening, o pereche de șosete, un penar, o clamă pentru păr, ac pentru minge, pixuri, caiete… Sute de scrisori în care MAREA DORINȚĂ însemna două banane, o jucărie, două portocale, un pachet de biscuiți, doar ceva dulce, o carte de povești, gumă de mestecat (!) (voi știți vreun copil care să facă din guma de mestecat sau un pachet de biscuiți marea dorință de Crăciun?), un suc cu pai…

Și, Moșule, cum era normal, mai avem ceva doar pentru tine: ”Să te leși văzut”, să livrezi ”ceva ce îți aparține” și… ai grijă, copiii ăștia au un suflet mare, mare de tot, pentru că ”Nu îți cer prea multe, pentru că în sacul tău magic trebuie să ai loc și pentru alți copii…”, cum ar fi cei din scrisorile de mai jos, și nu numai!

Le-ați citit? Ei sunt o parte dintre copiii României în An Centenar… partea aceea care ne spune cu subiect și predicat că ceva este greșit. Cu mine, cu tine, cu noi toți!

Dacă și voi vreți SĂ ADOPTAȚI O SCRISOARE sau să fiți parte a CRĂCIUNULUI PENTRU BUNICI, puteți contacta cu încredere SPIRIDUȘUL-ȘEF

 

Facebook Comments