Alexandra i-a mobilizat pe arădeni pentru fetița din Vaslui, dar și pentru alți copii din aceeași zonă

by Dana B.

Alexandra i-a mobilizat pe arădeni pentru fetița din Vaslui, dar și pentru alți copii din aceeași zonă.

Dacă a fost un nume care a întristat și înmuiat deopotrivă inimile românilor zilele acestea, cu siguranță acesta a fost cel al fetiței din Vaslui, Roxana.
”Un piure cu carne și salată mi-ar plăcea”, au fost cuvintele care au intrat cumva ca un tăvălug în inimile românilor din întreaga țară. Cum era posibil ca, undeva în România, chiar în Anul Centenarului, în timp ce cei mai mulți visează la telefoane performante, calculatoare sau alte ”minuni”, ”UN” copil să tânjească la un pachet de biscuiți și asta pentru că ”un piure cu carne și salată” ar fi fost poate prea mult…?!? Un gând care te întristează și înfurie, iar după ce te liniștești realizezi că Roxana nu a făcut altceva decât să dea glas altor mii de copii care speră, la fel ca ea, la un… pachet de biscuiți.
Un tăvălug care a înfuriat, a întristat și pe foarte mulți i-a mobilizat.

Distanța Arad – Vaslui, de peste 700 de kilometri, nu i-a împiedicat pe arădeni să se implice

Despre ALEXANDRA TIMAR ȘI FAPTELE EI am scris undeva la începutul lunii septembrie, atunci când a inițiat campania ”Educând o generaţie, schimbăm viitorul unei ţări” și s-a încăpățânat să trimită la școală peste 500 de copii sărmani. Cum, chiar cu trei zile înainte de apariția în presă al cazului fetiței din Vaslui, făcuse un apel pe pagina ei de socializare pentru alți copii, aflați la doar câțiva kilometri distanță de satul Roxanei, nu mare ne-a fost mirarea ca imediat Alexandra să sune mobilizarea și pentru Roxana. Un apel căruia zeci de arădeni au spus ”prezent” fără să stea prea mult pe gânduri!
”S-au strâns surprinzător de repede foarte multe alimente, haine și 1.633 de lei. Bani din care am cumpărat pentru Roxana și frățiorii ei lucruri despre care nu știam să fi fost trimise: produse de igienă personală, detergenți pentru vase/haine și, normal, dulciuri”, ne-a mărturisit Alexandra.
Întrebată fiind care a fost primul lucru cumpărat pentru Roxana, răspunsul venit a fost exact cel intuit, dar căruia îi doream cumva confirmarea: ”Biscuiți, normal! Cu siguranță a primit foarte mulți, dar chiar nu puteam să nu punem în darul nostru exact ceea ce ea a vrut inițial! Pachetul de biscuiți care a mobilizat o țară întreagă…”
Între timp, cazul Roxanei a fost preluat de Fundația ”Casa Share” care și-a luat angajamentul de a construi ”Casa Share nr. 19” pentru familia ”fetiței din Vaslui”, iar de biscuiți, dulciuri, haine și hrană cu siguranță nu va duce lipsă mult timp de acum înainte.

Și în Vulturești sunt mulți copii ”Roxana”

Cu doar trei zile înainte de mediatizarea acestui caz, Alexandra făcuse un apel pe facebook pentru alți copii, aflați la câțiva kilometri de satul Roxanei. Alt sat, alți copii, dar aceleași probleme: mâncarea și hainele. În deplin acord cu donatorii, o parte dintre alimente și haine au fost redirecționate către copiii din Vulturești, nemediatizați dar la fel de triști. Campania fusese oricum demarată, iar doi dintre preoții de acolo, care au vrut să îi cunoască personal pe donatori, au condus mai bine de 18 ore dus-întors pentru ca această mână nevăzută care unește Aradul de Vaslui să fie concretizată prin ducerea la bun sfârșit a acestei campanii care își dorește să pună, chiar și vremelnic, bucuria acolo unde îi șade ei cel mai bine: în ochii copiilor! În ochii copiilor ”Roxana”.
Chiar în această dimineață mâna prelungită a arădenilor cu suflet mare a ajuns în Vaslui, urmând ca de mâine atât familia Roxanei cât și ceilalți copii să se bucure de dragostea care se pare că nu poate fi împiedicată de distanțe, indiferent cât de mari ar fi ele…

Cât despre felicitările pe care Alexandra le-a primit pentru inițiativă și cărora ne alăturăm și noi, aceasta, în stilu-i cu care ne-a obișnuit deja a spus că ”Vă rog să îi felicitați pe cei care au donat. Eu doar am mers la cumpărături ❤️ meritul este al lor pe deplin…” 

UPDATE 21.10.2018: Mare parte dintre donații au ajuns la destinație. Pentru mai multe detalii, intrați AICI

Facebook Comments