Când aflăm noul președinte al Federației Române de Tenis? Sportsin, singurul club arădean cu jucătoare WTA, va fi prezent la alegeri

by Sorin Haut

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis vor avea loc în cadrul Adunării Generale programate la data de 10 februarie, de la ora 12:00, la Centrul Naţional de Tenis din Capitală, se arată în convocatorului publicat pe site-ul oficial al FRT. Aceasta este a treia programare a alegerilor, celelalte două din 27 octombrie şi 14 decembrie fiind amânate din cauza lipsei de cvorum. Pentru a fi întrunit cvorumul decizional era nevoie de două treimi din numărul total al membrilor cu drept de vot. La prima Adunare Generală de alegeri au fost prezenţi 46, printre care și CS Sportsin Arad, iar la a doua doar 26 din totalul de 421 de membri afiliaţi. Conform statutului FRT, la cea de-a treia programare a alegerilor nu se va mai ţine cont de cvorum şi se va putea vota chiar şi dacă este prezent un singur membru afiliat. Pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis şi-au depus candidaturile cinci persoane: interimarul George Cosac, susținut și de Simona Halep și principal favorit, Dumitru Hărădău, Tudor Napoleon Spartacus Iacov, Răzvan Itu şi Mihai Rusu.

Interimarul George Cosac este favorit la câștigarea alegerilor

Funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis este vacantă după demisia lui Ion Ţiriac din 26 iulie 2021. De la acea dată, preşedinte interimar al FRT a fost George Cosac. Ion Ţiriac fusese ales la 19 iunie 2019 în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri. La momentul respectiv, el declara că va sta în această funcţie doar şase luni, perioadă în care va avea ca obiective schimbarea statutului FRT şi clarificarea situaţiei fondurilor financiare de la MTS. Șapte cluburi arădene, afiliate la Federație, pot vota, asta dacă vor alege să fie prezente, la alegerile din 10 februarie: CS Sportsin Arad, CS Tenis Fan Arad, Tenis Profi Arad, CS Intersport Arad, CSM Arad, CS AMEFA Arad și CS UTA Arad.

Clubul condus de Călin Moga are trei jucătoare de WTA

Președintele CS Sportsin, colegul nostru Călin Moga, ne-a confirmat faptul că un vot va fi sigur al clubului pe care îl conduce. Sportsin este singurul club din Arad care are jucătoare de WTA, trei la număr: Cristina Dinu (locul 311 mondial la simplu și 247 la dublu), Andreea Roșca (432 WTA la simplu și 227 la dublu) și Ioana Roșca (478 WTA la simplu și 208 la dublu). De asemenea, în această perioadă se poartă negocieri și cu alte jucătoare, pentru a fi legitimate și a reprezenta clubul arădean în circuitul WTA. 

 

Facebook Comments