Viorel Marius Groza, primarul comunei Pleșcuța: Realizările mele îmi umplu sufletul de satisfacție și bucurie

by Sida Voicu

Unde funcționează pe deplin cele trei instituții sociale – primăria, biserica și școala – găsești totul, așa cum se cuvine, mai ales în administrație, de care toate la rândul lor mai depind în mare parte, ca să funcționeze așa cum trebuie. În articolul pe care îl prezentăm, veți vedea cu adevărat un primar gospodar și harnic, de care toată suflarea comunității are numai cuvinte de laudă. Despre primarul Viorel Marius Groza, edilul comunei Pleșcuța, s-a mai scris în coloana ziarului nostru despre preocuparea sa față de comunitate. În urmă cu câteva zile, în sala Căminului Cultural din Pleșcuța, primarul a avut întâlnire cu cetățenii acestei comunități, care este alcătuită din satele Gura Văii, Rostoci, Dumbrava, Budești, Tălagiu, Aciuța și centrul de comună Pleșcuța, unde și-a prezentat realizările, oglinda acestui mandat. După fiecare punct prezentat din raportul de activitate, a fost aplaudat de publicul din sală, care la un moment dat a devenit neîncăpătoare de prezența mare la acest eveniment.

– Domnule primar, am vrea să ne precizați și nouă din realizările dumneavoastră, ce ziceți?

– Da, cu drag, păi ați văzut publicul cât mi-au aplaudat realizările făcute pentru dumnealor, dar am să vi le înșir după cum urmează și anume:

  • Da, vorbim de aducțiunea de apă în Pleșcuța, Aciuța, Tălagiu, reabilitarea grădiniței Pleșcuța, reabilitarea mediului primăriei, construirea unei capele în Pleșcuța, reabilitarea acoperișului la bloc, repararea acoperișului la Dispensarul uman Pleșcuța.
  • Lucrări și reparații de întreținere la platforma capelei.
  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin eficientizarea sistemului de iluminat în comună, achiziția de utilaje, întocmirea de documentații de primă înregistrare imobiliară pentru străzile din localitățile Tălagiu, Aciuța și Dumbrava.
  • Programul Național de Cadastru și Carte Funciară pentru 2500 de imobile din Pleșcuța, Aciuța și Tălagiu.
  • Decolmatarea albiei văii din Pleșcuța, realizarea de trotuare și împrejmuirea școlii Pleșcuța, modernizarea drumului comunal DC 52 Pleșcuța-Dumbrava, a drumului comunal DC 53 Gura Văii-Rostoci, DC 51 Tălagiu-Pleșcuța,
  • asfaltarea DC 51 Aciuța-Tălagiu-Vârfurile, refacerea podețelor în satele Tălagiu, Dumbrava și Rostoci în urma unor calamități naturale, am refăcut câteva străzi în Tălagiu, asfaltarea de străzi în Pleșcuța, Gura Văii.
  • Reabilitarea Căminului cultural Dumbrava, Gura Văii, construirea unui corp de clădire, bucătărie la Căminul cultural din Tălagiu. Achiziția unui tractor cu o gamă largă de utilaje aferente unor lucrări.
  • Modernizarea de străzi în Tălagiu, Aciuța și Dumbrava, reabilitarea Căminului cultural Tălagiu, asfaltare Strada Livezilor în satul Rostoci și Strada Școlii în satul Gura-Văii, reabilitarea acoperișului Căminului cultural și a școlii din Aciuța, pietruirea drumurilor agricole, modernizarea prin asfaltare a curții sediului primăriei, reabilitarea fațadei la Dispensarul uman, decolmatarea albiei văii din Gura Văii, decolmatarea și consolidarea albiei văii din Tălagiu.
  • Realizarea platformei curții școlii din Pleșcuța, modernizarea corpului clădirii vechii primării.
  • Iar acum propuneri pentru anul 2024: Prelungirea aducțiunii de apă, reabilitarea școlii din Tălagiu, reabilitarea și modernizarea Căminului cultural și a școlii din Aciuța. Pietruirea drumului agricol care face legătura între Strada Livezilor și localitatea Rostoci și Strada Islazului, Program Național de Cadastru și Carte Funciară, modernizarea drumului Dumbrava-Budești-Tălagiu, pietruirea drumurilor, Achiziționarea unui microbuz electric, construirea unui spațiu de joacă pentru copii în Pleșcuța. Construirea unui teren de sport, trotuare și șanțuri pluviale, reabilitarea Căminului cultural din Aciuța, Dumbrava, Gura Văii, Rostoci și Tălagiu. Reabilitarea Căminului cultural din Budești.

Da, cam așa ar trebui să arate activitatea unui primar gospodar. Din păcate, de aceștia avem puțini în județul nostru. La acest eveniment au participat și vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc, dar și europarlamentarul Gheorghe Falcă, care au subliniat hărnicia și gospodărirea primarului. Așa trebuie, ca un primar la final de mandat să fie mândru de realizările sale și eu acum, în prag de sărbători, vă urez SĂRBĂTORI BINECUVÂNTATE și să fim mai buni unii cu alții, că atunci peste toate trecem cu succes.

Sida Voicu

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate