AJF Arad reacţionează după violenţele din fotbalul judeţean: „Vom aplica regulamentul, toleranţă zero!”

by Sorin Haut

Ultimele etape din acest an în fotbalul judeţean au fost marcate de câteva evenimente nesportive, care au culminat cu agresarea arbitrilor şi chiar întreruperea unor jocuri. Cel mai bun exemplu este meciul din ultima etapă a acestui an din Liga a IV-a, dintre Şoimii Şimand şi ACS Socodor, întrerupt în minutul 88 la scorul de 0-1, după ce arbitrul Leah a acordat trei cartonaşe roşii gazdelor ca urmare a injuriilor şi loviturilor la adresa acestuia. Cel mai probabil, Şoimii Şimand va pierde la „masa verde”, iar terenul din Şimand va fi suspendat. Comisia de Disciplină a AJF Arad a amânat soluţionarea cauzei pentru şedinţa din 29 noiembrie, în vederea completării probaţiunii. Cei din conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad au decis să reacţioneze printr-un comunicat de presă:

„Într-o perioadă grea, în care a trebuit să facem faţă provocărilor pandemiei de COVID-19 şi sportul rege a trecut, uneori, pe plan secund, am reuşit să ne mobilizăm şi să organizăm sezonul fotbalistic 2021-2022. Apreciem eforturile echipelor şi a tuturor celor care contribuie la acest fenomen social, pentru disputarea jocurilor într-un climat bun, în care respectul şi fair-play-ul a fost la loc de cinste.

Din nefericire, în ultimele etape ale anului, am avut parte de evenimente reprobabile, care nu-şi au locul pe „dreptunghiul verde”, pe care le dezavuăm şi le vom taxa aplicând „la sânge” litera regulamentului. Suntem decişi să avem „toleranţă zero” faţă de astfel de manifestări nesportive în fotbalul judeţean, pentru a da un exemplu şi, în acelaşi timp, a trage un semnal de alarmă. Nu ne vom lăsa intimidaţi de ameninţări şi nici nu vom trata cu duhul blândeţii gesturile huliganice, într-un fotbal în care plăcerea jocului ar trebui să primeze.

Am fost mereu deschişi şi preocupaţi de a asigura afiliaţilor posibilitatea de a practica fotbalul într-un climat de sportivitate, dominat de fair-play, şi vom păstra aceeaşi linie”, se arată în comunicatul AJF.

Facebook Comments