Prognoză meteo: De la 15 grade ajungem la 5 grade

by Florian Popa

Prognoză meteo final de lună noiembrie. Vremea se încălzeşte în week-end, astfel că temperaturile maxime vor ajunge până la 15-16 grade Celsius, deşi astăzi dimineaţă termometrul arăta 2 grade, scrie antena3.ro.

Prognoză meteo final de lună noiembrie. De luni, însă, un val de aer polar va aduce o răcire semnificativă, chiar şi cu 10 grade de la o zi la alta. Astfel, de luni, temperatura ajunge la 4-5 grade Celsius, a declarat meteorologul ANM Alina Şerban, pentru Antena 3.

Astfel, minimele vor fi negative în mare parte din ţară, iar ninsorile vor apărea în mai multe zone.

Un ciclon din Mediterană aduce vreme rece la noi

Prognoză meteo final de lună noiembrie. Nici în Europa nu se anunţă vreme bună. Un ciclon activ în Mediterană aduce un cod portocaliu în Italia, unde sunt prognozate furtuni, precipitaţii însemnate şi vânt puternic.

Vor fi influenţe şi la noi în ţară, astfel că ciclonul va aduce în România mâine ploi în toate regiunile, ninsori şi vânt la munte.

Prognoză meteo final de lună noiembrie

Prognoza meteo 25 noiembrie

În cea mai mare parte a ţãrii, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru ultima decadã a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în sud-estul şi sud-vestul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, cu viteze mai mari în cursul nopţii, iar local şi temporar şi în Moldova.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 11 grade, iar cele minime între -9…-8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 6…7 grade în sudul Banatului şi pe litoral. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea,  cu totul izolat se va semnala ceaţã.
Presiunea atmosferică va scãdea semnificativ.

Prognoza meteo 26 noiembrie

Valorile termice vor fi în creştere uşoarã în majoritatea regiunilor şi se vor situa peste cele normale la aceastã datã; excepţie va face sud-vestul ţãrii, unde ziua, vremea va fi relativ rece. Cerul se va înnora treptat în cea mai mare parte a teritoritului şi va ploua în Banat, Crişana, Maramures, în cea mai mare parte a Olteniei, Transilvaniei şi Dobrogei şi pe arii restrânse în rest. În zona montanã, la peste 1700 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

Vântul va avea intensificãri pe creste, în special pe cele ale Carpaţilor Meridionali, unde va sufla cu viteze de peste 80…90 km/h.  Local şi temporar intensificãri ale vântului vor mai fi şi în Banat, Crişana, Moldova şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 9 grade. Mai ales dimineaţa, pe alocuri vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 27 noiembrie

Valorile termice diurne vor continua sã creascã în regiunile extracarpatice, devenind cu mult mai ridicate decât cele normale pentru ultima decadã a lunii noiembrie. În restul teritoriului acestea vor fi apropiate de cele din ziua precedentã, uşor mai coborâte în nord-vest. Cerul va fi temporar noros, iar mai ales în jumãtatea vesticã va ploua, în general slab cantitativ. La munte vor fi posibile ziua precipitaţii mixte în nordul Carpaţilor Orientali, în rest vor predomina ploile.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 9 grade.

Facebook Comments