8 OBICEIURI CARE ITI IMBUNATATESC DIGESTIA

by Paula Craciun

Sistemul digestiv este foarte complex, iar atunci când nu funcționează corect, apar multe probleme de sănătate. Vezi cum îți poți îmbunătăți digestia, pentru o astare de bine.

În mod normal, problemele digestive produc gaze și balonare, însă studii recente au observat că aceste nereguli duc și la un disconfort mai mare, precum depresie, stres, anxietate, oboseală și alergii, potrivit mindbodygreen.com. Din acest motiv, este important să faci tot ce poți pentru a avea o digestie bună.

1. Consumă mai multe probiotice

Probioticele sunt foarte importante pentru sănătate. Rolul lor este să echilibreze flora intenstinală, să păstreze bacteriile bune și să le elimine pe cele periculoase, îmbunătățind digestia. Iaurtul este printre cele mai importante surse de probiotice, dar și alte alimente fermentate sunt recomandate.

2. Mănâncă încet!

Secretul unei digestii sănătoase este să mesteci alimentele de multe ori. Cu cât particulele alimentare sunt mai mici, cu atât nutrienții sunt mai ușor de absorbit. În plus, studii recente arată că, atunci când mesteci de mai multe ori, îți ajuți și creierul, făcându-l mai alert și crescând capacitatea de concentrare.

3. Înlocuiește cafeaua cu ceai

Cafeaua are o aromă aparte, însă este foarte acidă, deshidratează și irită mucoasa stomacului. Specialiștii recomandă să o înlocuiești cu ceai verde, pentru că ajută digestia, este bogat în antioxidanți, iar studiile au arătat că protejează împotriva diabetului și obezității.

4. Hidratează-te!

Apa ajută organismul să digere mâncarea și să elimine toxine. Încearcă să consumi cel puțin opt pahare pe zi, dar stai departe de sucurile acidulate. De asemenea, este indicat să bei apa la temperatura camerei, pentru că îți întărește digestia și te ajută să elimini mai ușor substanțele nocive.

5. Consumă multe lămâi!

Dacă nu îți place apa, o poți face mai specială adăugând lămâie. Nu doar că îi va da o aromă aparte, dar cercetările au arătat că aceste fructe și alte citrice reduc inflamația din organism. Anumite studii sugerează că lămâile ajută organismul să absoarbă mai ușor antioxidanții din alimente.

6. Consumă legume și fructe

Este important ca 80% din alimentația ta să conțină alimente de origine vegetală. Alstfel, îți vei lua necesarul de fibre, substanțe necesare aliminării toxinelor.

7. Nu te stresa!

Stresul joacă un rol foarte important în digestie și sănătatea intestinelor, așa că este important să fii relaxată! Când ești într-o situație stresantă, fă câteva exerciții de respirație și liniștește-te! Fă yoga, citește, fă sport și vei reuși, astfel, să îți ții emoțiile sub control.

8. Consumă cât mai puține grăsimi!

Alimentele bogate în grăsimi încetinesc digestia și provoacă constipație. Evită prăjelile și consumă produse care conțin grăsimi sănătoase, precum avocado, nuci și semințe.

Sursa: unica.ro

Facebook Comments