CUM CULTIVĂM ACASĂ ANANASUL

by Cristian Dobre

SĂAnanasul, desi este un fruct exotic, poate fi cultivat si in Romania, in sere sau, de ce nu, chiar in propria locuinta. Este foarte simplu sa iti cresti propriul tau ananas, fie ca stai la bloc sau la casa. Iata care sunt pasii:

1. Mergi la supermarket sa cumperi ananasul. Alege un fruct copt, dar care are frunzele inca verzi.

2. Taie partea de sus verde in punctul in care se intalneste fructul. Indeparteaza frunzele de la baza pentru a expune aproximativ 0.5 cm din tulpina. S-ar putea ca aceasta sa aiba deja unii muguri de radacina. Este foarte important sa curatati bine de orice urma de fruct, in caz contrar plana va putrezi.

3. Puneti sectiunea intr-un pahar cu apa, suficienta pentru a acoperi tulpina expusa, si puneti-l pe pervaz, in loc insorit, dar nu in bataia directa a soarelui.

4. Atunci cand are atatea radacini ca sectiunea din dreapta (foto), puteti sa il plantati in sol bogat in compost, intr-un loc cu multa caldura si lumina.

Trebuie sa asteptati intre 18 si 24 de luni pana veti avea propriul ananas. Planta trebuie udata de doua ori pe saptamana. Poti pulveriza apa pe frunze.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments