14% din copiii cu vârste între 10 și 17 ani recunosc că practică jocuri de noroc

by Andreea Radu

Un studiu realizat de curând de Organizaţia Salvaţi Copiii a scos la iveală câteva lucruri care ar trebui îndreptate imediat de către autorităţi. 14% din copiii cu vârste între 10 și 17 ani recunosc că practică jocuri de noroc, iar 40% spun că au prieteni care fac acest lucru. Asta deşi, teoretic, accesul în astfel de locaţii le este interzis minorilor.
14% din copiii cu vârste între 10 și 17 ani recunosc că practică jocuri de noroc, iar 40% spun că au prieteni care fac acest lucru, relevă datele unui studiu realizat de Organizația „Salvați Copiii” România pe un eşantion de peste 1.000 de respondenţi.
Îngrijorător este faptul că majoritatea copiilor care au recunoscut că obişnuiesc să îşi cheltuie banii pe jocuri de noroc, spun că au făcut-o în agenţii specializate, legislaţia fiind astfel încălcată deoarece accesul persoanelor care nu au împlinit 18 ani este interzis.
Psihologii spun că cei mai mulţi dintre copii sunt influenţaţi de reclamele agresive, de aşa zişii influenceri care promovează pe bani astfel de jocuri de noroc, şi nu în ultimul rând, de anturaj.
Reprezentanţii Organizaţiei Salvaţi Copiii care au realizat studiul cer guvernanţilor să se implice mai serios pentru a-i feri pe copii de astfel de vicii.
Anul trecut, agenţiile de jocuri de noroc s-au situat în topul celor mai mari cheltuitori în publicitate, 28 de milioane de euro. La numărul de urgenţă 119 se pot semnala cazurile de abuz asupra copiilor, scrie stiri.tvr.ro.

Facebook Comments