Doi șoferi certați cu legislația rutieră, prinși în vama Nădlac

by Adrian Topor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat un cetăţean bulgar la volanul unui autoturism fără a deţine permis de conducere.

 În data de 11.02.2019, în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul bulgar G.N., în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte permisul de conducere, acesta declarând că nu îl are asupra sa, motiv pentru care a fost condus la sediul P.T.F. pentru cercetări.

Astfel, poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul avea permisul de conducere reţinut, pentru cumul de puncte.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunii  de  conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

          Tot poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanapalota au depistat un cetăţean român la volanul unui autoturism folosind un permis de conducere ceh fals.

  În data de 11.02.2019, în jurul orei 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanapalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român J.N, în vârstă de 24 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România.

La controlul specific, tânărul a prezentat pe lângă  documentele de identitate şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Cehia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că tânărul  nu  deţine permis de conducere.

Cu privire la cele constatate bărbatul în cauză a declarat că nu avea cunoştinţă de faptul că permisul de conducere ar fi fost fals şi a obţinut permisul de conducere de la o şcoală de şoferi din Cehia, în schimbul sumei de 350 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor  de  conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere  şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments