Epava unei nave de război japoneze a fost descoperită în insulele Solomon

by Andreea Radu

Prima navă japoneză scufundată de forțele americane în timpul celui de-al doilea război mondial a fost găsită în afara Guadalcanalului, cea mai mare dintre Insulele Solomon și locația luptelor acerbe în timpul războiului din Pacific, informează cnn.com.
Nava de luptă Hiei a fost descoperită la o adâncime de 1.000 de metri (3.280 de picioare) în ianuarie de către echipa de expediție a co-fondatorului companiei Paul Allen, aflată la bordul navei de cercetare R / V Petrel. Timp de decenii, Allen s-a angajat să localizeze naufragiații celebre, folosindu-se de tehnologia de scanare a sonarului și camerele subacvatice pentru a-și confirma vizibilitatea și starea lor.
Până în acest an, locația exactă a lui Hiei rămăsese un mister. Dar RV Petrel a folosit vehicule subacvatice autonome pentru a detecta nava de război, care a fost găsită cu susul în jos.

„Acesta este un moment foarte important în istoria navală”, a declarat pentru CNN Kazushige Todaka, directorul Muzeului Kure Maritime din Hiroshima. „Descoperirea a dezvăluit exact unde Hiei s-a scufundat și cum o explozie de la bord a împrăștiat-o în două”.

Facebook Comments