ZMEURA, IN TOP 10 FRUCTE EXOTICE CARE TE AJUTA SA SLABESTI

by Paula Craciun

Fructele conțin un număr mare de substanțe nutritive care accelerează metabolismul ceea ce va conduce la pierderea în greutate. Totodată, există câteva fructe care conțin anumite substanțe care reduc pofta de mâncare astfel încât, incluzându-le în dieta ta zilnică, nu vei pune la loc kilogramele date jos; din contră, vei continua să scazi în greutate.

Potrivit site-ului womens24x7.com există 10 fructe exotice care conțin substanțe și nutrienți ce te vor ajuta să slăbești în mai multe moduri, fie că este vorba de accelerarea metabolismului, fie că pur și simplu te vor ajuta să mănânci mai puțin. Cunoscând aceste fructe, precum și modul în care fiecare în parte te pot ajuta să slăbești, le vei putea alege pe cele mai potrivite pentru a fi incluse în meniul tău zilnic.

1. Mango african

Mango african nu doar te ajută să slăbești, dar contribuie în mod substanțial la îmbunătățirea sănătății tale.

Acest fruct conține enzime digestive care ajută la descompunerea proteinelor și susține o bună funcționare a sistemului digestiv. Este un fruct extrem de prețios și în lupta împotriva acidității gastrice și a digestiei proaste datorită enzimelor pe care le conține, care alcalinizează aciditatea din stomac.

Datorită conținutului ridicat de fibre pe care mango îl conține, senzația de sațietate persistă un timp mai îndelungat. La aceasta se adaugă că faptul că, grație anumitor substanțe minerale  pe care le conține, consumul de mango ajută la controlul hormonului numit leptină, cel care este responsabil de senzația de foame și prin urmare de controlul apetitului.

2. Carambola sau Fructul-stea

Carambola sau Fructul-stea este un fruct tropical, relativ exotic la noi în țară, unde poate fi cumpărat la bucată. Fructele sunt suculente, crocante, cu pulpă galbenă când sunt coapte, iar coaja are o culoare galbenă spre portocaliu.

Carambola este o sursă bogată de fier, vitamina C și vitamina A Este, de asemenea, și o sursă bună de fibre alimentare și de aceea poate contribui la pierderea în greutate. Fibrele te ajută să te simți sătul și-ți scad pofta de mâncare astfel încât este puțin probabil să mănânci mai mult la mele principale sau să fii tentat să exagerezi cu gustările între mese. Nu uita de exercițiile fizice! Mineralele conținute de aceasta Stea îți vor asigura energia necesară unui antrenament intens la sală.

3. Guarana

Guarana este un stimulant și de aceea este foarte des recomandat în curele de slăbire, pentru persoanele care suferă de obezitate și celulită.

Guarana influențează metabolismul țesutului nervos, suprimă senzația de oboseală, de epuizare și de foame și ajută la înlăturarea acidului lactic din mușchi, sporind în felul acesta randamentul fizic și psihic.

Un studiu din 2001 publicat în Journal of Human Nutrition and Dietetics concluzionează că guarana are potențialul de a încuraja pierderea semnificativă în greutate, atunci când este consumat în mod corespunzător . Important de reținut este faptul că nu se consumă concomitent cu alte produse care conțin cafeină, ca de exemplu cola, ciocolată, ceai negru sau cafea.

4. Fructul de Acai

Acai este un fruct al unui palmier amazonian cu o lungă istorie de utilizare pe teritoriul Braziliei.

Nu există o dietă bazată pe fructele Acai, consumul caestora urmând regula tuturor fructelor recomandate în cure de slăbire. Nu combinate cu alte feluri de mâncare, ci ca masă de sine stătătaore sau înainte de masă.

Fructele Acai sunt cunoscute în primul rând pentru proprietățile antioxidante, care le depășesc pe cele ale altor produse cum ar fi afinele sau vinul roșu.

Cu privire la efectele fructelor de Acai asupra greutății, fructele de Acai conțin o combinație esențială de acizi grași, amino acizi și fitosteroli care lucrează la unison pentru îmbunătățirea metabolismului, a digestiei și reducerea poftei de mâncare.

5. Litchi

Litchi sau “ darul pentru o viață plină de bucurie”, traducerea din chineză, își merită pe deplin numele.

Litchi contribuie la creșterea nivelului de energie al organismului, crește nivelul fluidelor organismului, fiind totodată extrem de bogat în vitamina C (conține aproximativ 40% mai multă vitamina C decât portocala).

Aceste fructe sunt sărace în calorii, dar abundă în fibre alimentare, foarte importante pentru persoanele preocupate de greutatea corporală în exces. Este și o sursă foarte bună de vitamine aparținând complexului B, vitamine esențiale pentru metabolizarea carbohidraților, proteinelor și grăsimilor.

6. Garnicia cambogia

Garnicia cambogia este un mic arbust originar din sud-estul Asiei al cărui fruct constituie un excellent remediu natural contra obezității.

Cercetările actuale explică rezultatele spectaculoase prin prezența în acest fruct a acidului hidroxicitric (HCA) cunoscut pentru reducerea capacității grăsimilor de a se depozita. Fructul de Garnici cambogia conține deasemenea o enzimă ce inhibă transformarea carbohidraților în grăsime.

Acesta conține, de asemenea lyase citrat , o enzima care face mai greu pentru ca organismul să ia carbohidrați și le transformă în grăsime .

7.  Papaya

Papaya a devenit cunoscut la scară mondială în momentul în care a fost prezentat drept unul din principalele fructe recomandate pentru menţinerea frumuseţii şi tinereţii „Fructul îngerilor”, așa cum mai este numit, este bogat în vitamine, cele mai mari concentraţii fiind cele de vitamina C, magneziul, potasiul, fierul, calciu şi betacaroten.

Având doar 39-40 de calorii la 100 de grame să nu ne mai întrebăm de ce este recomandat în curele de slăbire!

Seminţele de Papaya sunt pisate şi utilizate în mâncăruri datorit proprietăţilor antiinflamatoare şi analgezice, „Fructul îngerilor” fiind recunoscut şi pentru ajutorul dat în accelerarea proceselor de cicatrizare a rănilor şi în vindecările postoperatorii.

8. Pitaya

Rareori consumat și mai puțin cunoscut, pitaya este un fruct extrem de nutritiv. Cunoscut și sub numele de fructul dragonului, acesta are formă rotundă sau ovală, coaja roșie sau roz, pulpa dulce și semințe negre.

O porție de 100 g de fructul dragonului include 1 g de fibre, ceea ce te ajută să eviți constipația, să-ți îmbunătațești sănătatea sistemului digestiv și să-ți controlezi greutatea.

Semințele acesui fruct sunt bogate în acizi grași Omega-3 și Omega-6 care reduc nivelul trigliceridelor și scad riscul tulburărilor cardiovasculare. Considerat un superaliment, fructul dragonului are o serie de calități pentru care merită să-l cauți în supermarket.

9. Nuca de cocos

Nuca de cocos constituie un aliment de bază, din care se poate consuma pulpa, apa și laptele.

Bogat în proteine, miezul alb al nucii de cocos conține vitamina B, zinc, fosfor și fier.

Multă vreme uleiul de cocos a fost blamat, fiind considerat nesănătos din cauza nivelului mare de grăsimi. Abia recent s-a demonstrat contrariul. Grăsimile din acest ulei sunt foarte bune pentru sănătatea nostră, prin prezența acidului lauric, pe care îl mai găsim doar în laptele de mamă. Este cel care face laptele de mama atât de bine digerabil, protejând organismul de infecții și sprijinind sistemul imunitar.

Uleiul organic, virgin, obținut prin presare manuală este considerat cel mai sănătos ulei folosit în alimentație. Nu este cazul și uleiului de cocos procesat, hidrogenat.

A nu se confunda însă laptele de cocos cu apa de cocos, aceasta din urmă fiind cea care se aude atunci când luați o nucă proaspătă și o agitați. Este bogată în electroliți: potasiu, calciu, sodiu. Prezenta electroliților în organism este critică pentru funcționalitatea nervilor și a mușchilor, hidratare și menținerea nivelului ph-ul din sânge.

10. Zmeura

Am lăsat acest fruct la sfârșit tocmai pentru că la noi nu este considerat un fruct exotic. Mai mult decât atât este sezonul lui… deci profitați!

Zmeura este un fruct dulce cu cel mai ridicat conținut de fibre vegetale (35%) motiv pentru care este recomandată atât în curele de slăbire cât și pentru prevenirea și tratarea constipației. Se recomandă o cură de 10 zile, în care se consumă dimineața și seara, pe stomacul gol, cel puțin 100g de zmeură.

Nu numai cantitatea de fibre conținută o fac un fruct unicat, ci și diversitatea antioxidantilor este remarcabilă și unică printre fructe: antocianine, flavonoli (quercetina, kaempferol), flavanoli (catehine, epicatehine), taninuria, acizi hidroxibenzoici, acizi hidroxicinamici, resveratrol.

Acesti antioxidanți au efect anticancerigen și protector împotriva bolilor cronice și degenerative, dintre care: obezitatea, diabetul zaharat, hipertensiunea, ateroscleroza, afecțiuni ale sistemului osteoarticular și nervos.

Zmeura conține un fitonutrient denumit de cercetători “rheosmina”, renumit pentru efectele benefice în bolile metabolice. Rheosmina crește metabolismul celulelor adipoase, prin creșterea activității enzimatice și a consumului de oxigen la acest nivel, fapt care duce la eliminarea și utilizarea depozitelor de grăsime.

Sursa: stiripesurse.ro

Facebook Comments