Ziua Turismului Arădean va fi sărbătorită în 7 iulie

by Andreea Radu

Consiliul Judeţean Arad în colaborare cu Primăria Municipiului Arad organizează în data de 7 iulie, la Ştrandul Neptun, a doua ediţie a Zilei Turismului Arădean.  La fel ca anul trecut, evenimentul va avea loc în parteneriat cu primăriile din judeţ care doresc să se implice şi să arate arădenilor şi vizitatorilor potenţialul localităţii lor.

Ne dorim ca şi în acest an să avem aproximativ 40-50 de expozanţi. Vom avea programe conexe, de la plimbări cu barca pe Mureş la spectacole de muzică. Aşa cum ştiţi, Consiliul Judeţean s-a implicat în dezvoltarea turistică. Am alocat bani pentru creşterea gradului de atracţie a Lacului Ghioroc, care este povestea de succes a anului 2017, şi ne gândim împreună cu Primăria comunei să creştem capacitatea de cazare continuând proiectul de transformare a comunei în staţiune de interes naţional. Din această primăvară,  Consiliul Judeţean Arad a iniţiat Circuitul Gastronomic Arădean prin care am cunoscut tradiţii frumoase din zona Pecica, Bata, Nădlac, Dorobanţi. Ne-am propus ca şi în funcţie de interesul arădenilor să organizăm vizite săptămânale până la mijlocul lunii decembrie” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Participarea expozanților la Ziua Turismului Arădean este gratuită. Evenimentul își propune să pună în valoare oferta turistică locală, pentru ca Aradul să fie mai bine cunoscut în primul rând de către arădeni.

 

Facebook Comments