ZIUA ROSIEI MONTANE IN CLUB NERV

by Florian Popa

Aseară, în clubul”Nerv”, a a vut loc, în prezenţa a circa 30 de persoane, o manifestare de promovare a patrimoniului cultural şi natural al Roşiei Montane , eveniment petrecut simultan în peste 20 de oraşe ale ţării.

Cătălin Galben , din partea oranizaţiei Citizenit, a prezentat şi proiectat două filme documentare deosebit de interesante. Primul a avut ca subiect Roşia Montana, ce înseamnă pentru România acest sit din punct de vedere cultural şi natural, iar cel de-al doilea a făcut auzite vocile  câtorva cetăţeni reprezentativi ai urbei noastre, filmul urmând a fi proiectat într-un spaţiu public în perioada următoare.

De asemenea Doru Neacşu din partea CSIC, centrul pentru studii şi iniţiativă civică. a vorbit despre  coagularea şi mobilizarea societăţii civile arădene, şi nu numai, în cauzele gazelor de şist , respectiv Roşia Montană. Preşedintele acestei organizaţii a prezentat pericolele exploatării gazelor de şist în arealul de 561 km pătraţi din zona oraşului Curtici şi al satelor înconjurătoare, precum şi din două areale mai mici la Adea şi Păuliş.

Cei doi vorbitori şi-au exprimat dorinţa ca arădenii să fie mai mulţi şi mai activi în susţinerea celor două cauze atât în stradă cât şi în acţiunile dedicate.

Seara  a continuat cu două reprezentaţii de calitate a trupelor rock arădene Fractal şi The Weir.

Facebook Comments