ZECI DE FABRICI ROMANESTI DE LAPTE SE PREGATESC SA INCHIDA PORTILE

by Paula Craciun

Piața locală va fi invadată de produse ieftine din UE, iar fermele noastre nu-și vor putea vinde producția, ca urmare a eliminării cotei de lapte, spun actorii pieței de profil.

Fabricile românești de lapte știu acum că producția pe care o realizează este, oarecum, sigură, stabilită și acceptată la nivel european. Începând cu 1 aprilie, nu va mai fi la fel: cotele de lapte care limitau cantitățile pe care le pot produce toate statele membre UE vor dispărea și fiecare țară va produce cât vrea și va lupta pentru vânzarea propriilor produse.

Din păcate, fermele autohtone sunt departe de a fi pregătite pentru acest șoc al pieței, susțin sindicatele. „Când o să dispară cota de lapte, o să fie un dezastru pentru micii producători din România, pentru că ne invadează laptele din alte statele UE, cu performanțe remarcabile în acest domeniu. Cota de lapte a fost introdusă tocmai pentru că țări precum Franța, Germania, Olanda obțineau producții foarte mari de lapte, care distorsionau piața”, declara, recent, Horațiu Raicu, secretarul general al federației sindicale din domeniul agricol Agrostar.

Sursa: evz.ro

Facebook Comments