Zăpăda de 4 metri pe cea mai înaltă șosea din țară, în luna mai

by Cristian Dobre

Zăpadă de patru metri pe şoseaua aflată la cea mai mare altitudine din România. Drumarii au ajuns la 2.145 de metri, pe cel mai înalt punct de pe Transalpina. Au găsit acolo troiene uriașe, iar imaginile arată cum utilajele abia îşi croiesc drum prin munții de zăpadă. Drumarii vor acţiona acolo până când întregul tronson dintre Rânca și Obârșia Lotrului va fi deszăpezit.

Reprezentanţii DRDP Craiova au anunțată că stratul de zăpadă ajunge la patru metri pe tronsonul Rânca-Obârşia Lotrului, acolo unde utilajele acţionează pentru deszăpezire, în vederea reluării circulaţiei rutiere. Stratul de zăpadă, acumulat din iarnă, este mai înalt decât utilajele cu care muncitorii intervin pentru deszăpezire. Ultima ninsoare în zonă a fost în 1 mai. „Lucrăm la deszăpezire, ca să redeschidem tronsonul de drum între Rânca şi Obârşia Lotrului, unde stratul de zăpadă este de patru metri. Am ajuns cu deszăpezirea la vârful Urdele, cel mai înalt punct al unui drum naţional din România. Se acţionează cu două utilaje şi cu autofreze.
Este zăpadă acumulată pe toată perioada iernii şi în zonă a nins foarte mult. Ultima ninsoare a fost în 1 mai şi atunci s-a depus un strat de cel puţin 70 de centimetri”, a declarat Cristi Tudor, purtătorul de cuvânt al DRDP Craiova. Deocamdată nu se ştie data la care Transalpina va fi redeschisă circulaţiei rutiere. „Momentan nu putem spune o dată de reluare a circulaţiei până nu asigurăm toate condiţiile necesare. Vom anunţa însă în timp util când se va relua circulaţia pe Transalpina”, a spus Cristi Tudor.

Transalpina este închisă circulaţiei rutiere încă din luna octombrie 2018.

Sursa: libertattea.ro

Facebook Comments